Göteborg, städning och pedicure …

Igår vid 14 tiden var jag i Göteborg för att möta upp Nicole och kompisen Matilda som har varit och jobbat 2 dagar i Småland. De lämnade sina väskor i min väns lägenhet och gick sedan ute på stan, på middag och sedan på hockey.

Själv låg jag och sov i soffan i lägenheten alldeles själv då jag senaste vecka har gått från att vakna vid 4 till att vakna runt 2 på natten och sedan inte kunna somna om. Alldeles för lite sömn i denna kropp så slumrade till med en skön filt på mig.

Vid 21.30 var de tillbaka och tillsammans gick vi mot stationen för att ta oss hem med deras packning.

Igår hade jag fått utskrivet några tabletter som heter ”Propovan” som är till för att man ska sova utan att vakna som jag gör men är dock inga insomningstabletter och de är inte beroendeframkallande heller. Tog därför en, somnade och vaknade kl. 8!!! Helt otroligt!!! De första gångerna kan man känna sig lite dåsig dagen efter vilket jag kände av lite för när en tjej ringde kl. 10 för att säga att de skulle komma och städa tog det några sekunder innan jag insåg att jag har tagit fel datum.

Jag trodde att jag hade bokat tordagen men istället hade jag bokat onsdag. Kokade lite kaffe till de och bad om 10 minuter för att hinna byta om, kamma mig, få en arg tonåring som ville sova att gå upp och voilá det omöjliga gick vägen och vi var ute 10 minuter senare.

Nackdelen med att inte vara så high tech och ha kalendern i mobilen men tillräckligt snurrig för att skriva in det i en vanlig almanacka som jag sedan inte tittar i =)

Trevliga tjejer som hade med sig allt de behövde och försäkrade mig att jag inte skulle ha städat före de städar, något jag beklagade mig att jag inte hade hunnit … Röja undan lite vill man ju trots allt göra …

Tack för dessa två änglar som idag städade vår lägenhet och som såg till att det var ett nöje att komma hem igen efter en liten runda på stan.

Förra veckan hade jag här Jimmie som putsade mina fönster och det var just han som tipsade mig om att de har även vanlig städning i bolaget så snabbt och lätt bokade jag det också. Städfirman heter Ruta7H och det är ni som har rekommenderat mig de så tack!

Att anlita städhjälp iom. RUT verkar inte alls vara så ovanligt, tvärtom bland de jag känner. Många vill inte tillbringa sin lediga tid med annat än städning och har man den ekonomiska möjligheten så tycker jag att de gör alldeles rätt. Ta reda på priset för det kan hända att du likt mig blir överraskad över att det behöver inte bli så dyrt som du kanske tror.

Nöjda med vårt städade hem var vi hemma en stund men så var min dotter lite nere som man kan vara ibland så föreslog att vi skulle gå och ta pedicure vilket vi gjorde och det gjorde att hon fick slingra lite sina tankar under en stund samtidigt som våra fötter är tacksamma för tiden som har ägnats åt de.

Ikväll ska hon ut med vänner en stund och jag ska nog ha mysig hemmakväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *