Pasta kräsen och flygbiljetter …

Igår vid 11 åkte jag till en solig Göteborg och det känns mer som att våren är på väg än annat men blir förvånad om inte vintern kommer alls i år …

Vi tog en promenad och stannade och åt lunch på en mysig italiensk restaurang där orden i menyn var rätt bokstaverade men där rätterna kändes lite försvenskade. Anledningen? Så här ser inte en gnocchi al pomodoro ut i Italien där man äter pasta med sås och inte sås med pasta.

Nackdelen med att vara född och uppvuxen i kulinariska Bologna är att man har krav på hur en pasta rätt ska smaka =) Trots att den inte var speciellt italiensk smakade den helt ok.

Apropå Bologna ska vi i veckan boka flyget till min vackra hemstad då min systerdotter Matilde ska konfirmeras i slutet på maj och det är en stor dag i Italien. Matilde har i 2 år gått på kurs i kyrkan på söndagar som förberedelser för denna dag vilket jag också har gjort en gång i tiden.

Då man skulle plugga inför dessa träffar och jag sällan gjorde hade jag en liten deal med prästen. Jag gick ut med hans hundar 3 gånger i veckan (en av de hette Plock minns jag som igår) och han förhörde mig aldrig. Hahaha!

Här är en bild som är nyligen tagen på min lilla Maty <3

Ett hjärta av guld har hon och ser otroligt fram emot att få dela den dagen med henne <3

Igår sov jag helt enkelt över i Göteborg och imorse hade jag 3 minuters promenad till centralstationen så kunde ligga kvar i sängen till 6.30 vilket jag inte klagar över …

Nu är jag dock hemma i småstaden och Molly är glad att jag är det, så glad att när jag tog min kvällsbad satte hon sig på toastolen för att ”vara med” lite. Sötnosen <3

Nu ska jag ligga och klia henne bakom öronen lite <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *