Nu är jag igång igen efter lovet …

Igår började jag jobba igen efter ett väldigt skönt Jullov som har kommit och gått utan att jag egentligen har gjort något av allt det jag hade tänkt att jag skulle göra. Vissa av er känner kanske igen er …

Klockan 5.30 tog jag bussen till Alingsås för att vidare byta till tåg mot Lerum. Buss och tåg fram till slutet på mars då jag börjar köra igen vilket jag längtar efter att göra.

Tyckte trots att jag fick gå upp tidigt att det var mysigt att komma till jobbet, träffa mina kollegor och komma in i rutiner igen.

Eleverna började idag medan vi lärare igår med en föreläsning från en polis som är verksam i kommunen och som kom och berättade lite om droger då det är ingen större hemlighet att vissa droger är inte så ovanliga bland gymnasieelever.

Polisen berättade lite fakta om de olika drogerna och jag kände verkade att min allmänbildning i detta är väldigt liten (vilket dock kanske är bara positivt).

Något som nämndes och där forskning behövs är huruvida missbruk kan leda till psykisk ohälsa. Något som dock få verkar iaf. ifrågasätta är att den psykiska ohälsan ökar om man redan lider av detta i kombination med droger.

Polismannen verkade även själv lite förvånad (när vi pratade lite statistik) över är att kokain (som är en dyr drog) som tidigare ansågs missbrukas av medelålders med bra inkomst är idag den drog som kommer som nr 2 (efter cannabis) gällande de mest använda i kommunen.

Det var en intressant föreläsning där man fick ta del av den problematiken som droger innebär för den enskilde individen men även för samhället då det är kontrollen över drogerna som är den främsta orsaken till skjutningarna runt om i landet.

När jag var ung i Italien så var det ectasy som var partydrogen som gällde och med tanke på att jag aldrig själv var ute och dansade och istället på den tiden var frivillig inom Civilförsvaret med min dåvarande hund så fanns ingen som helst nyfikenhet från min sida och har faktiskt aldrig funnits.

Missbruk i form av alkohol/droger och spel har än så länge aldrig lockat mig eller gjort mig nyfiken vilket jag självklart är tacksam för. Det enda jag lätt skulle bli beroende är narkos då jag älskar att bli nedsövd. Då detta sker sällan så finns dock ingen risk för ett beroende tack och lov…

Vårterminen innebär några ändringar i mitt schema då jag släpper en kurs och klass som jag träffade 3 ggr i veckan för att nu sätta igång med 2 klasser som ska läsa psykologi under denna termin förutom de klasser som fortsätter som tidigare.

Två nya klasser med elever som läser år 3 på ekonomiprogrammet och därför ska ta studenten i juni och många nya namn att lära sig…

En av klasserna träffade jag idag och den andra imorgon … Alltid spännande med nya möten med ungdomar som har olika personligheter, drömmar, mål och tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *