Summering anno 2019 del 2 …

Efter Påsklovet i Marbella så väntade de sista veckorna med jobb och elever som längtade efter sommarlovet. Vissa var extra förväntansfulla då de skulle ta studenten och jag kunde knappast hålla tillbaka tårarna när jag såg de i sina fina vita klänningar, sprudlande av glädje för de drömmar och de förväntningar de har.

När några av de kom fram och kramade om mig med ord som att de kommer att sakna mig så kände jag verkligen att för mig är den typen av feedback så otroligt värdefullt och det som ger mig näring och glädje <3

Och så kom sommarlovet, min första lediga sådana sedan jag flyttade till Sverige för 27 år sedan. Den invigde Nicole och jag med en fyra dagars resa till New York tillsammans med Ann-Louise och Saga.

Vi åkte till den kända outlet området Woodbury, vi gick High Line, strosade i butiker, promenerade, tillbringade en halvdag i Central Park, vi var på 9/11 museum, tittade på musikalen Pretty Woman men framförallt försökte vi bara njuta av denna storslagna stad som dock har två nackdelar: alldeles för dyr och så kan man inte ta med sig sina tonåringar till vissa roaf top barer eller coola ställen överhuvudtaget då alkohol lagen är där striktare än i Sverige vilket kanske inte alltid man tänker på.

Jag bara älskar Central Park, att titta på folk, och njuta av alla de fantastiska uppträdanden som många bjuder på oavsett om det handlar om en bulldog som showar eller en grupp killar som kör en magisk street dance.

Bara att söka på ”New York” i sök fältet här i bloggen om du vill få upp några tips från denna eller föregående resa hit.

I mitten på juli åkte jag till Sigtuna för att där tillbringa en dag med min väninna Mikaela innan vi åkte vidare till helt underbara Visby. Vår favoritdag tillbringade vi på mysiga stället ”Vinäger” där vi satt från lunch till ca 21 på kvällen. En helt ljuvlig dag och kväll med bubbel, lite mat och en massa prat …

Ena kvällen var vi på Joe Laberos show då Mikkans pappa är vän till honom och bjöd oss på denna magiska kväll … Där fick jag till det allt =)

Jag tog efter 3 dagar flyget hem då jag skulle operera mina ben efter ytterligare ett försök att rätta till de efter en misslyckad operation på insida lår för 10 år sedan.

Och så kom operationsdagen, det fjärde försöket …

Får försöka fokusera bort från det synliga som kanske inte blev så mycket bättre och istället göra mig vän med tanken att jag har åtminstone två friska ben vilket inte alls är en självklarhet för många.

Det som dock har framförallt präglat denna sommar har inget med resor eller operation att göra men med att en person höll sitt ord till mig vilket var väldigt befriande även om inte oväntat.

I augusti började jag jobba och nu hade jag en heltid från dag 1 vilket kändes så otroligt skönt trots det ansvar detta innebär. Kollegor, nya elever att lära mig namnet på, nya ungdomar att lära känna och undervisa i.

Novemberlovet spenderades på den lilla ön Koh Lipe, en liten ö som jag gärna åker tillbaka till.

Strax efter hemgång fyllde jag 48 år och tillfälligheterna ville att det var just den kvällen som en middag med teater (mord) var bokad så blev bjuden på denna spännande kväll. Här med Ann-Louise och Susanne och mig som nybliven 48åring.

En weekend till London där jag bland annat fick gå den ”Jack the ripper Tour” jag hade önskemål att göra nu I november och voilá så är 2019 mot sin sista dag.

För min del har detta året inneburit framförallt ett jobb jag trivs på, mindre stress på de flesta planen och infriande löften.

Jag hoppas att trenden håller i sig men med gärna lite roliga inslag för tycker det är sällan något riktigt kul händer. Trevligt ja men saknar att skratta så att jag kissar på mig (kanske inte i ordet egentliga mening) för det händer alldeles för sällan … Det önskar jag mig förutom att kunna få bocka av åtminstone en eller två av de punkterna som står på min bucket list.

En stor tack till familj, vänner, kollegor, elever och till er alla som följer mig här på sociala medier. Känner så klart långt ifrån er alla men jag hoppas att i bloggen kunna förmedla en bild som speglar så gott det går den jag är och som inte enbart grundar sig på vem man tror jag är <3

Gott Nytt År med denna bild från Koh Lipe <3

Själv ska jag ikväll bara gosa med Molly och agera taxi chaufför när min dotter har firat färdigt det nya året med vänner. En alldeles lugn kväll som är helt ok för min del för att imorgon istället åka några dagar till kusten för att inleda det nya året med frisk luft, brasa, promenader, plugg och lite annat smått och gott <3

Njut av denna kväll oavsett om ni kommer att hålla ett glas bubbel i handen iklädda i en vacker klänning eller en Cola Zero i myskläder =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *