Nyårsfirande 2018 kontra 2019

Har du klänningen inför Nyårsfirandet eller ska du likt mig fira slutet på 2019 och starten på 2020 i myskläder?

Förra året fick jag fira vid två tillfällen, först vid 8 tiden då några av de som gästat P4 fredagspanelen var inbjudna för lite festlig live live sändning i nyårskläder.

Valde då denna underbara sköna guldiga klänning från Valerie att fira Nyårsafton kl. 8 på morgonen i …

Och det var många som gick upp den morgon för att fira och bjuda på sina egna nyårstankar i radion.

På kvällen var jag bjuden hos min väninna Ann-Louise som hade generöst bjudit några vänner på en god middag men i år blir det myskläder och ingen skumpa alls då jag ska hämta min dotter som ska på nyårsfirande med vänner och som vanligt finns inga taxi tillgängliga den kvällen så tar inga risker.

Funderar dock redan nu (hahaha!) att fira nästa nyår utomlands på någon strand i kanske Mexiko eller i någon mysig europeisk stad? Älskar att planera =)

Minns när min väninna Louise och jag firade Nyår i Paris. Det är något speciellt med att åka iväg även om jag i år kände mig nog lite för trött för ännu en resa. Ett gott tecken att dock älska att vara hemma <3

Till skillnad från många andra så har jag oftast tillbringat Nyårsafton hemma då jag visst tycker att det är mysigt att fira vid en inbjudan men annars tycker jag verkligen att det är en dag som många andra. Har nämligen nästan alltid haft hund och därför hållit mig hemma den kvällen på året som ofta är väldigt skrämmande för våra fyrbenta vänner. Har nog den vanan (traditionen) inbyggd i mig sedan flera år tillbaka…

Sedan 1 juni 2019 är åtminstone raketer med styrpinne förbjudna om man saknar utbildning och tillstånd till dessa. Ett steg i rätt riktning helt enkelt men även en påminnelse till oss alla hur de där smällarna påverkar alla djur som är rädda och ligger och skakar av rädsla under de mest jobbiga timmar för att inte tala om att det är ofta alltid någon som kommer till skada.

Förutom detta så finns även en miljö aspekt som är viktig att tänka på. Hörde att Holland eller Tyskland (minns tyvärr inte vilket av länderna det var) har helt förbjudit smällar pga. hänsyn till miljön.

Läs HÄR.

Nu ska jag koka lite kaffe och fundera lite om vad 2019 har inneburit för mig. Även om Nyårsfirandet inte är så viktigt i sig för min del älskar jag att summera året som har varit <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *