Afternoon Tea at Hotel Café Royal …

En klassiker i London är att njuta av en ”afternoon tea” och jag valde att boka den på Hotel Café Royal som tillsammans med några andra anses vara en av de mer klassiska.

Vid entrén till hotellet där denna afternoon tea serveras finns dessa underbara som fotas flitigt av kunderna (och jag var inget undantag i detta)

För 10 år sedan var min syster, min mor och jag på den som serveras på The Barkley hotel och som är en favorit bland fashionistor då kakorna inspireras av säsongens kollektioner.

Nu satt vi istället i den guldiga Oscar Wilde Loungen som är som hämtad från en film från förr.

Trots att vi satte oss vid 15 och vi hade ”bara” ätit frukost innan var vi inte tillräckligt hungriga för allt det som serverades.

På ena sidan satt en familj, på andra ett par i kanske 25-30 års åldern där killen visst fyllde år, framför mig hade jag två kvinnor som satt och konverserade flitigt. Vid ett annat bord ett par yngre väninnor, där den ena hade en vit top med puffiga ärmar (trendigt just nu) och en vit diadem i håret. Älskar att scanna ett rum och titta på människor.

Denna gelé med smak av champagne var kanske inte riktigt i vår smak men gelé känns väldigt engelskt …

När dessa kom in undrade jag hur jag skulle få plats med mer … Vi valde till även ett glas champagne och så fick man så klart välja mellan alla Tea sorter som jag tror var ca 25.

Älskade miljön med en pianist som satt och spelade live musik för oss alla, servicen var hög och allt var så snyggt som jag trodde men ja, det var för mycket och för sött.

Vi båda hade nog i efterhand velat sitta där och njuta av ett glas bubbel med något litet till istället för en hel afternoon tea meny men tror att den möjlighet fanns ändå inte. Kontentan och mitt tips är att helt enkelt komma dit hungrig och vi gick tillbaka till hotellet istället för att ta taxi … Allt för att försöka smälta lite av intagen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *