Därför London i år …

Närheten till London gör denna fantastiska stad perfekt för en helg om man nu kan bara vara borta då utan att ta någon extra ledighet.

Jag har som många andra varit i London några gånger 2015 och 2016 var de sista två besöken i denna stora stad som har allt och lite till …

Vi var där på i september 2015 och hade en sådan tur med vädret …

Vi tog en liten middag med Mr Bond så klart =)

Och så var vi där i juni 2016 med Linda och Holly så Nicole har varit på Madame Tussauds två gånger. Hon kände sig så bekväm att hon då tog över stolen i det Ovala rummet =)

Nicole ska till London på onsdag med sin pappa, extra mamma, bror och vänner medan jag åker en helg i mitten på december.

Har varit i London innan Jul tidigare men det ska bli extra kul nu då det bara är då 2 veckor innan Julafton, en dag som jag har blandade känslor inför men även om jag inte gillar speciellt mycket själva Julafton så tycker jag ändå att Julen med alla de fina julskyltningar som butiker bjuder på, belysningen, musiken och glada människor som springer med kassar och presenter gör denna tid väldigt speciell trots konsumtionen som präglar den.

Ska bli mysigt och ska snart googla på Afternoon Tea för när min syster och jag firade mor i London då hon hade fyllt 60 då var vi på den trendiga afternoon Tea som heter Pret a Porter som serveras på lyxiga The Barkley Hotel men nu vill jag hitta en annan som tilltalar mig.

Den riktiga och egentliga orsaken till att årets lilla ”före Jul weekend” går till London (förra året var vi i Wien) är att jag ska bocka av en av mina punkter på min ”Bucket list”.

På den står det nämligen att jag vill göra en speciell Tour, den som går i East End, ett område som en gång i tiden förknippades med mord och rädsla. Under en Tour på ca 2 timmar ska vi ta del av mystiken kring Whitechapel- mordens ökända historia och den lika mystiske Jack the Ripper som ansens vara den förste dokumenterade seriemördaren.

Genom speciella projektorer får vi som går denna rundvandringen även återskapa den atmosfären som rådde just då, allt för att komma så nära som möjligt det autentiska viktorianska tiden.

Så lyder beskrivningen av touren:

Ta en tur längs det viktorianska Londons mörka, smutsiga och mordiska gator. Träd in i den hemliga världen av våld, prostitution och gin, överskuggad av hotet från Jack Uppskäraren.

Följ med på denna 2-timmars kvällsvandring för att se platserna där den beryktade förföljaren mördade sina offer och promenera längs gatorna där brotten begicks.

Hör om den oanständiga sidan av det viktorianska livet, och lär dig om slummen och innerstadens fattigdom under 1880-talet. Detta är en chans att äntligen skilja fakta från fantasi, och få veta exakt vad Jack Uppskäraren gjorde mot kvinnorna han förföljde.

Du får också spela detektiv och kommer att få en profil av några av de mest sannolika misstänkta. Så fram med förstoringsglaset och försök lista ut vem som gjorde det!

Kanske inte vad man först tänker på London men jag kan lätt hoppa över 2 timmars shopping för detta =) Nu ska jag boka touren så att jag inte kommer dit och den är fullbokad…

Bokat, check …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *