Tror du på konspirationer?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Adlibris

Idag har jag haft en kraftig huvudvärk som blev värre och värre … När jag satt i medarbetarsamtal med min rektor så kände jag att jag hade så ont att jag mådde illa. Som tur är tog jag mig hem och en huvudvärkstablett senare känner jag mig lite bättre även om kvällen kommer att tillbringas i mörkret i sängen …

Tänker på alla de som lider dagligen av migrän. Hur orkar man men å andra sidan, vad är alternativen?

Idag hade vi i skolan en gästföreläsare som pratade om sin bok ”Allt är en konspiration” som du bland annat kan köpa HÄR.

Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Ville judar styra världen? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Ibland vissa, ibland många tror det. Där vissa ser lobbyism, ideologier eller marknadskrafter ser andra en konspiration, en hemlig sammansvärjning som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, mördar olydiga medborgare och kontrollerar medierna genom en enkel #fakenews.

Dessa kallas konspirationsteoretiker, själva ser de sig som sanningssökare som sprider sin sanning genom böcker, filmer, sociala medier.

Kent Werne som gästade vår skola idag är frilansjournalist och har just intresserat sig för konspirationsteorier, vad de uppkommer ifrån, varför de får en sådan massiv spridning och hur de påverkar samhället vi lever i.

Kent Werne har även en podd som heter ”Sanning eller konspiration” om du är intresserad av ämnet…

En film som tog upp en konspiration och gjorde film av den är ”JFK” med bland annat Kevin Costner. Har du inte sett den rekommenderar jag den, svårt att inte låta sig uppslukas av alla märkligheter som de hittar för att bekräfta sin teori.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *