Hur mycket mat slänger du i veckan?

Igår blev det en blandning mellan sen lunch/tidig middag på närliggande restaurang La Copita där de bland annat har mumsiga tapas rätter.

Vi var där vid 16.30 och var i början rätt så ensamma men på kvällen var det fullbokat vilket visar att boråsarna är ute och äter ofta vilket är verkligen väldigt trevligt för alla som driver restaurang i staden.

Apropå mat så berättade skolans kökschef idag på vårt måndasmöte för all personal att skolan slänger i medel 18 kg mat, en siffra som delas av de flesta skolor med samma antal elever.

Nu har man bestämt att försöka dra ner på all mat som majoriteten tar men inte äter upp och om målet på 10 kg nås så har köket lovat eleverna att bjuda på dessert en gång i månaden. En väldigt bra initiativ tycker jag som dock lämnar en tom tallrik de gånger jag äter där.

Har du funderat hur mycket mat du själv slänger i veckan? Visst är det skrämmande att i vissa delar av världen slängs mat medan i andra delar finns knappast mat att äta. Så viktigt att reducera på allt som köps men inte äts upp eller inte används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *