Att gilla sitt jobb …

Torsdagar fram till Jullovet är en av mina skönaste dagar på jobbet då det är mer eller mindre enda dagen då jag några timmar för planering av lektioner under hela förmiddagen.

Älskar att sitta och läsa i kurslitteraturen, sätta ihop några rutor på Power Point, förbereda övningar/instuderingsfrågor och emellanåt ta en kaffe med kollegor utan att som övriga dagar gå mellan lektioner utan någon större tid för det där små pratet som är så himla trevligt.

Jag tillhör en av de som tycker att yrket som gymnasielärare har alldeles för dåligt rykte. Kanske beror min positiva inställning till att jag både nu som tidigare har haft turen att ha hamnat på bra gymnasieskolor och med just den erfarenhet och bakgrund är det ett yrke som jag tom. skulle rekommendera att satsa på.

Åter är min åsikt högst personlig och grundad på de erfarenheter jag har och i den ryms även att jag hittills har haft bra klasser. Det tar 5 år att utbilda sig till gymnasielärare och då blir du behörig att undervisa i 2 ämnen. Själv har jag 3 undervisningsämne vilket har att göra med att jag även utbildade mig till beteendevetare.

Är du intresserad av att studera till gymnasielärare finner du information HÄR.

Att gilla sitt jobb är idag ingen självklarhet då det är alldeles för många som vantrivs på de ställen där de tillbringar de klassiska 8 arbetstimmar så känner mig priviligerad att göra det även om imorgon måste jag upp kl. 5 för att ta bussen kl. 6 och vara på jobbet ca 7.40. Längtar redan efter våren för att kunna åter ta bilen och lyssna på Energy i radion <3

Nu ska jag tvätta håret för imorgon kväll väntar en mysig kväll i grannstaden.

Förresten, hittade den här bilden … Kan verkligheten kanske belysas med denna bild istället? Hahaha!

4 thoughts on “Att gilla sitt jobb …

  1. Bilderna är så bra? Jag arbetar på en förskola med 1-3 åringar, bästa jobbet, men när inskolningarna är klara i oktober är man rätt sliten.

    1. Den säger en hel del om hur man har det =) Själv tycker jag dock nästan att uppstarten är värre då det är så många nya namn som jag ska försöka lära mig och kurser som börjar… Tacksam dock för loven som kommer precis i tid när man är som tröttast <3

  2. Men så kul att läsa att du också arbetar som lärare :)

    Jag arbetar på Komvux. Är legitimerad lärare i Sva, av och engelska.

    Vore jättekul att få kontakt med dig. Skicka gärna ett mail :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *