Vet du hur många yrken det finns i Sverige?

Efter 4 timmars sömn och en lång dag på jobbet är jag något trött nu. Kom hem kl. 1 inatt och gick upp kl. 5 så det blev många koppar kaffe under denna tisdag…

Arbetsdagen avslutades med möte där SYV besökte oss för att prata om vad de kan erbjuda för intressanta föreläsningar och självklart ser jag fram emot att få boka en av dessa på en lektion i personlighetspsykologi.

Att som tonåring förväntas redan veta vad man vill bli för att kanske direkt efter gymnasiet eller något år senare börja sina universitetsstudier är inte ett självklart beslut för majoriteten av ungdomarna. Valet man gör behöver inte vara det slutgiltiga men väljer man fel utbildning att plugga till blir det dyrt i form av både pengar och tid.

Vet du förresten hur många yrken som finns i Sverige? Svaret är hela 8737 yrken vilket är en summa som tydligt visar att det vore nästan märkligt om det inte fanns något yrke som passar var och en av oss.

(Bild docplayer.se)

Bloggare och flera yrken förknippade med sociala medier verkar man tro på som framtidsyrken att satsa på men sedan finns även lite spännande sådana som “bekräftare” eller “nanognuggare” vad nu dessa två yrkesvalen står för =)

Som mamma till en tonåring som själv ska om ett par eller tre år göra sina val glädjes mig att det finns de över 8000 yrken att välja mellan även om de flesta av oss nog skulle ha svårigheter att komma på 1000 av dessa yrken.

Imorgon kommer ett inlägg från gårdagens “Mia Skäringer” show men nu är jag alldeles för trött för det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *