Sött från Koh Lipe …

Har nyligen landat på Arlanda efter en skön flygresa. Allvarligt, åker man en gång något annat än economy class finns en stor risk att man inte vill annat än att få sitta där jag satt på denna resa. Sköna säten, lugnt och bekvämt, först in och först ut. Jag förstår att om man kan så bokar de biljetterna.

Nu är jag alltså på Arlanda på Joe & the juice där jag precis druckit en fräsch juice med selleri och äpple. Har 4 timmar att spendera här innan flygresan till Landvetter väntar så en liten lång väntan då jag nu vill bara komma hem och krama och mysa med min dotter och katt.

En liten sista uppdatering från Koh Lipe för er som har följt mig dessa dagar på denna underbara lilla ö.

I fredags hade vi en regnig dag fram till lunch ca så vi låg i sängen och tittade på Netflix för första gången på en vecka. Vid lunch satte vi oss på ett väldigt mysigt ställe på stranden som ligger bara 100-200 m från vårt hotel och där tog jag en watermelon shake då jag hade redan bestämt mig att fredagen skulle ägnas åt att testa några lite sötare saker som jag annars bara nöjt mig med att passera förbi.

Första söt chock var att testa något från den enda bakery på Koh Lipe och så här mysig och enkel ser den ut.

En av dessa tre var för söta för min smak men de andra två smakade jag hälften av medan mitt sällskap påstår utan tvekan att det var mer åt 3/4 =)

Vi satte oss sedan i solstolarna trots att solen lyste med sin frånvaro. Skönt ändå att bara ligga och läsa en stund utan att kisa =)

Fredag kvällen spenderade vi med att åka till baren Sea la vie och ja, vi åkte då vi tog en taxi båt dit. Inte för att vi inte orkade gå då ön är liten men mest för upplevelsen i sig.

Det var nämligen riktigt länge sedan jag åkte taxi båt i Thailand och det är allt mysigt att få hoppa in och ut dessa båtar med gamla motorer som man knappast förstår håller fortfarande.

Kommer du till Koh Lipe så måste du, som jag tidigare nämnt några ggr =), besöka denna bar som har förstått att en ny trend är att ett ställe ska även vara lite Instagram vänlig. Väldigt märkligt kanske men är ett ställe coolt, snyggt eller skiljer sig helt enkelt från övriga så tar alla kort och voilá så har man en snabb marknadsföring som är gratis och har en stor spridning.

Självklart lockades även jag med att ta en hel del bilder.

Att sitta där. och bara titta ut mot havet. Miljön är enkel men charmig och personlig, något som är inte alltid självklar. Här har man lyckats.

Vi gick vidare till Walking Street, den lilla gatan på Koh Lipe där det mesta händer och det är där du finner de väldigt få butiker som finns. Inga kopior säljs här (frågan har inkommit) vilket jag tycker är bra.

Efter ytterligare en massage där jag denna gång var övertydligt med att den skulle vara soft without pain (tog en oljemassage med kokos) åt jag något väldigt märkligt som en man stod och gjorde.

Har passerat detta alla kvällar och undrat varje gång hur det smakade så jag slog till och den med vitt på (kokos).

Jag tyckte att det var väldigt gott och så tycker jag att det är lite spännande att testa något nytt om det nu lockar mina ögon.

Fredagen avslutades med en av de lokala drinkarna på hotellet innan det var dags att packa och lägga sig med vetenskapen att när vi skulle vakna på lördagen skulle vi ta båten vid 9.30 tiden i 1,5 h och sedan privattaxi i 4 h ca. för att komma till Krabi där en övernattning 5 km från hotellet väntade.

I söndags gick vi alltså upp 4 på morgonen och nu är jag på Arlanda i väntan på.

Till er som funderar på Koh Lipe rekommenderar jag denna lilla ö OM du är ute efter en lugn semester då det händer inte så mycket på ön överlag. Är du intresserad av att snorkla och dyka så ska ön just locka till sig just dykare från hela världen för det fina vattnet och alla sina fiskar att beskåda.

En tanke: lunch, middag och massage kostar tillsammans samma pp. som de frukostar vi åt i NY =)

Nu ska jag kolla hur jag ska ta mig hem från Landvetter när jag väl är där <3

Kram och hoppas att du har tyckt att det har varit lite mysigt att följa med på denna korta men mysiga resa <3

2 thoughts on “Sött från Koh Lipe …

  1. Jag måste till Koh Lipe ?Har funderat och kollat runt ett tag på vart i Thailand det är man ska resa och nu vet jag.
    Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *