Koh Lipe …

Tänkte skriva ett litet inlägg om hotellet och hur vi har bokat och ordnat resan då jag har fått mängder med frågor angående hur man tar sig hit, var vi bor osv. Flera verkar ha blivit lite nyfikna om denna lilla ö efter att jag bland annat lagt ut lite video på insta story @michelacastellari.

Samlar därför svaren i detta inlägg helt enkelt och har ni inte redan gjort det kan ni läsa HÄR lite information om ön.

Vi åkte i lördags från Landvetter till Krabi med mellanlandning i Stockholm. Resan bokades denna gång med Norwagian och tog ca 12 h. Priset varierar så bara att gå in och söka på perioderna ni är intresserade och jag måste erkänna att jag föredrar Finnair som flygbolag.

Hemifrån hade vi bokat in transfer till Koh Lipe från Krabis flygplats genom ett företag som heter Bundhaya (några fler finns dock). En chaufför från företaget hämtade oss på flygplatsen och så körde han oss med en skön och större bil till hamnen Pak bara där vi väntade in (i ca 1 1/2 h) båten som körde oss vidare till Koh Lipe (båtresan tog ca 1 1/2 h). Transfern med bil och båt tur/retur mellan Krabi och Koh Lipe har kostat ca 3500:-.

I hamnen på Koh Lipe väntade personal från hotellet (vi hade inte ens meddelat vilken båt vi tog men de hade koll =) så väldigt bekvämt och stor service från deras sida då vi hade som sagt inte meddelat tid för vår ankomst.

Hotellet där vi bor heter Akira Lipe Hotel, vi bor i ett rum mot poolen (vet inte riktigt vad den heter) och priset för 6 nätter för 2 personer med frukost är ca 9000:- under denna period.

Hotellet har tre pooler, denna på bild och så de som ligger precis vid rummen så att man bara kan ta en dopp från sitt eget rum. Skönt kan jag lova =)

Jag hade blivit rekommenderat Sawan Resort som består av endast 5-6 bungalows men det var redan fullt där så istället för att chansa på andra bungalows valde vi en av de bättre hotellen här på ön för bekvämlighetens skull och för att här fanns typ allt man kan behöva …

Koh Lipe har tre stränder: Pattaya beach (där vårt hotel ligger), Sunset beach (där vi ska sola imorgon) och Sunrise där vi var idag.

Ön är som sagt väldigt väldigt liten, de flesta här pratar bättre engelska än på flera andra ställen i Thailand, jag har inte sett någon öppen prostitution eller shower som jag inte ens förstår hur de kan locka en publik. Majoriteten av katterna och hundar verkar ha en ägare då de har snören runt halsen med en bricka och det är en lugn ö av vad jag har sett. Det är nog inte party livet som lockar turisterna. Snorkling, dykning och en skön semester är nog huvudanledningarna till att man väljer att ta sig hit.

Bilderna här nedan är tagna idag på Sunrise beach där vi spenderade hela förmiddagen idag.

På denna strand ligger även en av de många resorten med bungalows som heter Castaway resort för den som föredrar denna typ av boende.

Personligen hade jag dock bokat Sawan resort (om man vill bo i mysiga bungalows) som jag tycker ligger på den mysigaste stranden, Sunset beach.

Idag var vi som sagt på Sunrise beach och där ligger en av de mest fotade barerna här på ön, helt underbara Sea la vie. Inga ord behövs, här kommer istället några bilder …

Det känns som att de har plockat allt de har hittat i havet (samt lite till =) och skapat en inredning/miljö av det. Riktigt coolt och måste upplevas live…

Denna ananas shake var gudomlig i brist på den med vattenmelon jag beställer så fort jag ser att de har den <3

Nu är klockan 1 på natten och dags att sova här =)

Hoppas att detta inlägg har givit de som har efterfrågat lite information lite mer klarhet i hur jag har tagit mig hit och lite priser som referensramar.

Imorgon kommer självklart fler inlägg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *