Visa vägen …

Direkt efter jobbet åkte jag denna eftermiddag till Hotel Gothia där jag mötte upp min väninna Johanna.

Johanna hade fått en inbjudan till Visa vägen priset, ett mycket speciellt pris som delas ut av Samhall för att uppmärksamma de som går bräschen för personer med funktionsnedsättning samt bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Ett pris till de arbetsgivare och eldsjälar som väljer att se vad en människan kan istället för att fokusera på vad de inte kan.

Det var fullspäckad med människor förenade i denna insikt och vilja att just visa vägen …

Kvällens två prisutdelare var Pontus Kåmark och Thomas Ravelli. Vem minns inte den berömda sommaren 1994 då vi alla sjöng oss hesa till Sveriges alla segrar i VM? Magisk sommar när vi ”grävde guld i USA”.

Årets arbetsgivare i regionen blev Allwin som framförallt jobbar aktivt med återvinning av mat från några livsmedelsbutiker som annars skulle slänga det. Tror att jag hörde att de hämtar cirka 15000 kilo mat i veckan som sedan delas ut till olika hjälporganisationer. Hur fantastisk är inte det?

Årets eldsjäl i regionen blev istället Ann-Kristin Karlsson som är koordinator på ett köpcenter utanför Uddevalla. Hon prisades för sitt engagemang i att lyfta fram sina medarbetare där även några från just Samhall ingår.

Stående ovationer fick dessa två vinnare, priser som måste vara fantastisk att ta emot då de symboliserar underbara engagemang i medmänsklighet.

För underhållning stod bland annat, en för mig helt ny artist, Alexander Bergström, en kille som numera tillhör mina favoritartister. Vilken röst, vilken låtskrivare! Blev verkligen helt tagen av hans låt The Lake som du bara måste lyssna på HÄR. Tänk att han även har skrivit låten, vilken talang!

HÄR kan du även se Alexander när han tillsammans med sin mamma gästade Malou i temat ”mot alla odds”, det går inte att hålla tårarna tillbaka …

Efter priser, ovationer, sång och tal fick vi lämna salen för att mingla. Självklart var ett kort med dessa två göteborgare givet.

Vi bjöds på bubbel men även på vin och mumsig plockmat.

Så många trevliga människor vi satt och pratade med under kvällen samtidigt som Johanna och jag även hade tid med att prata med varandra. En kvinna med mycket energi är hon och hennes fantastiska bok som du finner HÄR får du verkligen inte missa.

Tack vännen för denna inspirerande kväll <3

Nu är klockan strax efter midnatt och det är dags att somna till The Lake då en ny arbetsdag väntar imorgon …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *