Mammografi och svar från Unilabs …

Tidigt på morgonen den 27/9 hade jag en tid för mammografi.

När den något äldre kvinna som skulle just göra detta på mig frågade mig om jag hade implantat (när jag stod där framför henne halvnaken) kunde jag inte annat än le inombords även om jag förstår att hon frågade då sådant får hon nog inte anta för givet i sin roll…

Vissa har tidigare frågat mig om mammografin går annorlunda till när man har implantat och svaret är ”nej”. Man tar exakt samma typ av bilder med den enda skillnaden att våra bröst inte trycks så hårt som de naturliga gör.

Med dagens teknik så är detta dock inget problem tack och lov.

Igår kom svaret från Unilabs direkt i min Kvidra App. Snabbt och smidigt men självklart är det alltid lite pirrigt innan man har fått ta del av resultatet.

Så otroligt skönt varje gång och så tacksam att vi i Sverige får dessa kontroller helt gratis vartannat år i denna ålder.

Oktober månader är den månad då just bröstcancer står i fokus med rosa bandet försäljning och annat för att just fokusera på denna sjukdom som tyvärr drabbar många, för många…

Fick just igår som minnen på Facebook att just 3 oktober 2013 var Johanna, Åza och jag i Västerås för att delta i Cancergalan där Tiina var huvudpersonen då hon själv hade drabbats av denna fruktansvärda sjukdom. Idag är hon friskförklarad tack och lov <3

Minns hur Tiina på scen höll ett känslosamt tal som avslutades med att ta av sig den peruk hon hade på sig. Stående ovationer fick hon och hennes engagemang var viktig, troligtvis som en bearbetning för det hon upplevde själv känslomässigt men även för så många andra drabbade kvinnor då de fick se en vacker kvinna som visade sig exakt som hon var <3

Hon jobbade hårt den kvällen då hon även klädde oss alla 4 i rosa papperssäckar. Att bara komma på idén är så typiskt Tiina och att vi faktiskt såg riktigt snygga ut i de är helt fantastisk =)

Det var riktigt länge sedan vi träffades alla fyra tillsammans så planen finns att snart bestämma en dag för att umgås. Dags nämligen för en återträff tycker jag allt <3

Klänningen från Italien jag hade på mig på bilden ovan har legat i en låda så blev så glad när jag för ca 3 månader sedan hittade den igen. Den ska få följa med mig till Koh Lipe om 3 veckor då jag har bara använt den 3 ggr innan den ”försvann”. Den känns helt enkelt som ny trots att jag har haft den i 7 år =)

För att återgå till bröstcancer och rosa bandet glöm inte att undersöka dig själv med jämna mellanrum <3

Så viktigt att göra detta för att ha koll …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *