En innehållsrik dag …

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris

Studiedag idag och jag startade dagen med att gå till Studio Youniqe där Kieu kunde få ihop en tidig morgontid så att jag kunde få ihop dagen och att jag slipper åka till Sigtuna denna helg med denna rand i håret =)

Nu är den mörka landningsbanan borta i några veckor tack och lov och färgen blev precis lagom varm och lagom kall … TACK!

Från Youniqe till Klinik Villastan där min väninna Ann-Louise gjorde andra omgången av Profhilo behandlingen, läs i bloggen HÄR. Skön känsla det där med att ta hand om huden även inifrån …

Hade precis innan även hunnit hämta ut Johannas bok att ge till just Ann-Louise då jag vet att hon vid vår senaste lunch sa att hon ville beställa den.

Sedan var det bara att åka till Göteborg för att strosa runt på årets bokmässa.

Av någon märklig anledning när jag printade ut och fyllde i mina uppgifter för att få ut min inträdesbiljett så kom den ut som ungdomsbiljett (måste ha tryckt på fler födelseår. Var därför lite orolig att de inte skulle släppa in mig på den men kanske att den där Profhilo behandling gav resultat direkt då jag kom in på bokmässan som ungdom =)

Mötte upp min kollega Ulrica och så gick vi och satte oss vid montern där Anders Hansen skulle prata om sin nya bok där han pratar vidare om bland annat den där skärmen på mobiler/Ipad och datorer och som tar så mycket mer tid från annat. Visste du att IQ:n har gått ner på oss människor sedan 1990 talet? Att vi människor har slutat läsa böcker kan vara en av de många orsaker likt att vi rör oss mindre något som också påverkar hjärnan.

Det kändes lite lustigt och dubbelmoraliskt att fota/filma lite under tiden han pratar om hur mycket man missar av vad någon säger just då och hur mindre intressant den som pratar upplevs när en mobil finns i närheten. Inga mobiler i min klass för om mina elever upplever mig som mindre intressant när jag undervisar pga. de så ska de inte bara inne i skåpet men inte ens vara i klassrummet =)))

Sagt och gjort var det bara att ta köpa en bok av denna mycket intressanta man. Har du inte hört hans sommarprat googla på det för den får du inte missa.

Självklart fick vi våra böcker signerade också, tog snabbt ett kort på Ulrica när hon får hans signatur i sin.

Messade till min dotter och sa att hon och jag ska verkligen börja röra på oss mer samtidigt som jag hänvisade att jag hade lyssnat på viktig forskning. Hon kontrade med ”det är inte bra mamma att du går och lyssnar på sådant där” Hahaha!

Väl hemma drack jag en sådan där nyttig juice (det måste man när man har lyssnat på Anders) som enbart är gjord på gröna grönsaker för att sedan höra att någon knackar på dörren.

Gissa min förvåning när det står två poliser vid dörröppningen. Den ena går ifrån och den andra bjuder jag in. De knackar dörr för att ta reda på om någon i huset har hört de två sprängningar (eller någon av de) som har varit här i närheten natten till tisdag och natten till onsdag.

Hon frågade mig även om jag hade sett eller lagt märke till något som var annorlunda men tyvärr kunde jag inte vara till någon hjälp då jag har varken hört sprängningarna (till min egna förvåning) eller uppmärksammat att något/någon har dessa dagar varit annorlunda. Att dock inte ha hört eller sett något kan dock också vara till hjälp så hoppas att de finner mer konkreta tips att jobba vidare med.

Ska snart gå iväg igen och handla lite då både mjölken och kattmaten är slut… Ska spana runt lite under den promenaden, you never know …

2 thoughts on “En innehållsrik dag …

    1. Denna studiedag var avsedd för bokmässan, att kanske hitta ny studentlitteratur, bli inspirerad av olika föreläsningar och strosa runt bland kultur och böcker =) Älskar böcker även om jag läser få numera =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *