Par Bricoles Dambricoleri …

Vart tredje år ordnar Par Bricole en gala/middag där männen får bjuda in var sin kvinna så när min fd kollega Mikael frågade om jag ville följa med så tackade jag direkt “ja” till detta då det är en mycket speciell och högtidlig tillställning man bjuds in till.

Gala kräver långklänning och även om mitt val var inte en klassisk gala klänning så kände jag ändå för att vara kanske lite mer vågad i mitt val.

Valet föll därför på denna vackra klänning från Los Angeles märket For Love and Lemons som jag har haft hängande i mitt sovrum då jag tycker att den är en konstverk men igår kväll fick jag möjligheten att ha på mig den.

Då klänningen är lång, jag har en gammal stukning som fortfarande gör ibland ont i vristen så tog jag först på mig ett par låga skor som är mer vardag än fest men tänkte att de kanske inte skulle synas så mycket.

När Mikael kom för att hämta mig hemma så såg jag direkt från hans blick att skorna var alldeles för alldagliga så tog på mig ett par beiga högklackade som självklart lyfte upp klänningen men som även gjorde att jag under de 13 timmar jag hade på mig de ångrade lite att jag inte tog med mig ett skönare ombyte då vi stod väldigt mycket innan middagen.

Så såg vi ut Mikke och Michi, gamla kollegor från Bäckängsgymnasiet som hade pysselkvällar med våra elever och som även åkte på en historisk skolresa till Italien där vi bodde i Gardasjön men åkte även till Verona och Bologna men även på en vinprovning som jag dock ej minns om eleverna fick delta i =)

Vi mötte upp min granne Martin och några fler för att ta taxi hem till Jerrys och Sannas nya vackra lägenhet där vi bjöds på lunch i form av en god buffé och vin/bubbel/öl, allt efter önskemål.

Vid 14.30 åter i taxi för att åka till Åhaga där ca 500 personer tågade in i denna festlokal iklädda i medaljer, frack och vackra kreationer.

Min stiliga granne Martin som annars jobbar på Stadsteatern tillsammans med bland annat Ingela som syns på bilden nedan. Hennes hår hade en vacker uppsättning som dock ej syns på bilden nedan.

Både hon och jag fick väl inne när alla satt på sina platser tåga in med andra 100 kvinnor som var där för första gången, gå upp på scen och få en medalj.

Om någon från PB läser detta inlägg så var det inte det allra enklaste att ta sig upp för trapporna utan att det fanns något att hålla sig i eller någon man som tog ens hand när man skulle upp för trappan och ner för den. När de dock förstod att vissa av oss hade smala klackar så positionerades en man för att hjälpa oss upp och ner =)

Med våra medaljer på (vi blev kycklingar igår) på fick vi sedan njuta av sång och humor. Precis innan showen skulle börja sa de att inget av de fick komma ut på sociala medier så tog min mobil som annars hade filmat då de var så duktiga och la ner den snällt i väskan …

Här precis innan allt skulle börja och innan de sa att allt vi hör, ser och tror oss se och höra ska hållas hemligt =)

Många skratt under showen som bjöd på vacker musik, roliga inslag och tal.

Efter en stund då vi fick mingla fritt blev det runt 20 tiden dags att inta sin plats och bordsplacering rådde så klart.

Huvudrätten hamnade inte på bild men förrätten och desserten gjorde det.

Jag satt mellan Mikael och Martin med Jerry och Sanna framför mig <3

Jerry höll ett fantastiskt tal till kvinnan då det är kvinnorna som var hedersgästerna under denna Par Bricole som annars är männens …

En riktig trevlig kväll som bjöd på sådant som inte är vanligt på mina lediga lördagar och därför väldigt glad att jag blev av Mikael inbjuden till detta och att jag tackade ja även om jag är lite reserverad och känner mig obekväm när det är så mycket folk på ett och samma ställe.

Tack till alla som förgyllde min kväll <3

Det var skönt imorse att åter ta på sig mina sneakers får jag erkänna =)

Ni anar inte vad vi tre på bilden ovan vill göra en vecka nästa sommar … Älskar dessa kultiverade och konstnärliga människor <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *