9 månader efter min tvt operation …

Nu har det alltså gått över 9 månader sedan jag gjorde min TVT operation i Stockholm och får fortfarande ibland något mail från någon som googlat på denna operation och hamnat i min blog eller läst artikeln som skrevs i Expressen angående just detta.

Artikeln kan du läsa HÄR

HÄR skrev jag i bloggen om just operationsdagen …

Nu har det gått ca 9 månader sedan den dagen som skulle göra att jag kunde åter röra mig fritt utan att riskera den där lilla olyckan som drabbar många kvinnor när de exempelvis springer, hoppar, nyser.

Som det står i artikeln var det först när jag pratade med en fd kund och numera väninna som jag fick reda att det jag led av hade ett namn: ansträngningsinkontinens och att detta enkelt kunde förhindras genom en enkel operation på ca 15 minuter.

Att ta det genom vårdcentralen var dock inte det mest smidiga så efter det valde jag att investera i en privatförsäkring.

I våras innan jag stukade foten hade jag börjat springa och sprang tom. en mil utan några som helst problem. Detta var en omöjlighet innan operationen så lider du av läckage ring vårdcentralen och stå på dig tills du får den operationen som kommer att göra att du åter kan röra dig fritt.

Tycker att det är så viktigt att vi sprider att man inte är ensam om det, att det är istället ett vanligt kvinnoproblem och att hjälp finns att få.

Dela gärna med dig i kommentarsfältet om du har gjort en tvt operation eller om du planerar att göra en. Genom att upplysa varandra kan kanske någon mer få reda på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *