I`m a rockstar …

Tre lektioner och möte. Hittade en rätt så underhållande citat idag ”Teacher? I presser the term Educational Rockstar” <3

När man står trots allt framför ett gäng ungdomar så är man lite av en rockstar eller inte så kan man intala sig det tills man ser någon gäspa och titta på klockan =)

Under min första lektion idag, IV val i psykologi så var det dock ingen som gäspade. Tvärtom var alla väldigt fokuserade på den filmatiseringen av den kända socialpsykologiska experimentet ”The Stanford experiment” utförd av psykologen Philip Zimbardo.

Den finns på sfanytime om du vill hyra/köpa den, verkligen sevärd och otroligt intressant då den visar hur vi människor kan agera när vi besitter en auktoritet och befinner oss i en ond miljö.

Tacksamt delmoment inom psykologin då jag själv älskar socialpsykologin vilket nog smittar lätt av sig i klassen.

Vissa dagar lyckas man med konsten att fånga elevernas uppmärksamhet under lektionen medan ibland får man som lärare kämpa för den. Tycker dock att det är konstigt när jag idag hörde i radion att så många hoppar av lärarutbildningen även om det inte framgick om det var pga. att de tyckte att studierna var svåra eller om det berodde på att eleverna ångrade sig på vägen.

Personligen tycker jag att det är ett yrke som flera borde välja för att fördelarna är betydligt flera än nackdelarna men vem vet, jag kanske ångrar detta påstående en dag även om jag inte tror det …

Nu har jag tagit ett bad, tvättat håret och tagit på sig min rosa pyjamas =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *