Chill & en viktig dokumentär …

Idag har jag en riktig slö dag och tror faktiskt att det var vad jag behövde efter att ha gått från att ligga i en säng i 5 veckor (pga. operation) till att börja jobba heltid trots att allt är inte läkt ännu.

Idag kollade jag hur de öppna såren (då stygnen inte höll) ser ut och på bara några dagar så har det hänt otroligt mycket. Gissar att inom en vecka så är såren läkta och så tar det ett par månader innan svullnaden på benen är borta och känseln tillbaka.

Blev verkligen väldigt glad över att det har nu läkt så bra nu när lektionerna har börjat och eleverna är tillbaka. Gott!!! =)

Idag har jag som sagt bara strosat runt i mitt hem, lyssnat på Rättegångspodden och tittar just nu på en väldigt intressant dokumentär på Netflix som heter The Great Hack – Cambridge Analyca skandalen. Sällan vi funderar kring all data/information vi lämnar om oss genom Facebook och Instagram, data som idag är värd mer än olja.

Se den för att se hur vi manipuleras enligt dokumentären genom inriktad reklam/artiklar som ska få oss att köpa/välja och tom. rösta utifrån den tekniska manipulationen de utsätter oss för. Skrämmande och väldigt intressant för att bli medveten om detta.

Se trailern HÄR.

I dokumentären dyker ibland upp ordet OCEAN (utan att förklara vad det står för) skriven på olika platser. OCEAN är nämligen en personlighetstest som verkar delvis ligga till grund för den data om oss som har Facebook. OCEAN står för:

O = openness, C = conscientious , E = extraversion, A = agreeableness, N = neuroticism.

Vår personlighet styr våra tankar och handlingar och därför blir denna typ av data otrolig värdefull för de som jobbar och köper denna information.

Rekommenderar dokumentären för att väcka några tankar kring alla spår vi lämnar efter oss utan att inte alltid våra medvetna om att detta är något som används för att styra oss.

Nu ska jag titta färdigt på den själv …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *