Idag välkomnades nya elever till gymnasiet …

Idag var jag en av många lärare som tog emot de nya eleverna, ca 500, som börjar på gymnasiet där jag jobbar. Ska vara mentor tillsammans med en kollega för en ny ekonomiklass och kunde inte annat än att fundera över hur pirrigt det måste vara med ny skola, nya klasskompisar …

Måste erkänna att min första dag på gymnasiet i Italien minns jag faktiskt inte men då jag har en dotter som på fredag börjar årskurs 2 och var en av de nya eleverna förra året har jag lite erfarenhet gällande hur tankarna gick och hur viktigt det var med kläder och allt kring det där ”första intrycket”.

För visst är vi människor sådana som scannar nya personer och gör oss en bild över vem vi har framför oss utifrån den yta vi ser (då resten har vi ingen blekaste aning om). Ytan blir därför rätt så viktig i sammanhanget och det är den som i starten utvärderas och säger något om ”vem vi är” eller rättare sagt om vem den personen som tittar tror att vi är …

Viktigt dock att komma ihåg att det är naturligt att skapa oss en bild på andra så länge vi är medvetna och öppna för att vi även kan ha fel i vår första tolkning. En kollega berättade exempelvis att när en av hennes klasskompisar kom in på gymnasiet kände hon direkt att ”henne kommer jag att ha svårt för” men efter några veckor blev de bästa vänner och är än så idag.

En spännande dag alltså idag för många även om den handlade mest om blanketter och allmän information kring skolstarten. Imorgon dock börjar alla lektioner enligt schema och voilá så kickas höstterminen igång på riktigt.

Under dagen kom ett meddelande ”Michela var är du? Vill hälsa!” och den kom ett par av förra årets elever som jag tyvärr inte kommer att ha i år men kanske att jag får den klassen nästa år när de går i trean och läser psykologi. Mysigt att ses för det är tack vore alla underbara elever och kollegor som gör att jag jobbar åter som gymnasielärare.

Känner mig taggad även om det var nog det sista man tror att jag är om man såg mig när jag kom hem och somnade 1 timma. Idag går jag så mycket bättre tack och lov men vid 14-15 tiden blir jag så trött och får ont i ryggen av att jag sitter stelt och av att kroppen tar energi från mig för att läka så hoppas att även tröttheten och den onda ryggen går snart över så att jag kan bli och känna mig som den normala jag =)

Nu ska jag tvätta håret för för vissa av oss som gör det 2 ggr i veckan är det en projekt =) Tycker att det är fruktansvärt tråkigt nämligen …

Vi har förresten tagit upp mattan också som går i beige och lite grönt (snygg till fondväggen med en palm). Osäker om det är den jag egentligen tycker passar bäst (vill egentligen ha en som jag tittat ut) men den får ligga där en period så får jag känna lite på den =) En stor plus med denna matta är att den är Molly tålig, dvs. hon kan vässa sina klor utan att den förstörs …

Inredningen här hemma anpassas delvis efter vår lilla katt <3

Nu hårfin helt enkelt och så ska jag borsta min vita pälsboll till katt som älskar det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *