När det började kännas lite omöjligt …

För ca 2 veckor sedan la jag ut på min insta att jag skänkte min hörnsoffa från Mio och voilá blev jag av med den direkt utan att kanske tänka på att det är inte så lätt att vara utan om man har gäster. Kan knappast be vem som helst att lägga sig i sängen =)

I fredags var den nya soffan från Artwood äntligen i min garage för att köras in i hissen med hjälp av 3 killar/män (tack till alla era försök!!!)

Det jag inte riktigt hade räknat med var att soffan på 2,40 inte skulle få plats i hissen då mina tankar var att en hiss i ett hus som bara är 3 år gammal måste rymma en 3 sittsoffa … Jag hade fel för hur de än vinklade den så gick det verkligen inte, den var ca 7 cm för lång!!!

Förmiddagen efter gjordes ett tapper försök att få upp den för spiraltrappan i huset (jag bor så klart på våning 5) men om jag var 99% säker att den skulle få plats i hissen var jag där 99% säker att den inte skulle kunna tas upp via trappan vilket visade sig vara helt korrekt, tyvärr ska tilläggas …

Jag la ut på bostadsrättens Facebook sida om mitt lilla problem där jag undrade om någon granne hade haft samma dilemma och om tips kunde ges på kanske en flyttfirma som kunde hjälpa till att få in den från innergården då det var det enda alternativet som kvarstod.

En underbar granne svarade att han hade rep och att han ställde upp på att få upp den bara jag fixade 2 män till. Jag gjorde det och kl. 18 igår kväll ångrade sig nog alla 3 att de hade svarat med en ”självklart hjälper jag dig Michela”

Av någon märklig anledning så blir det mesta lite krångligare eller jobbigare än vad det skulle behövas när jag är inblandad vilket Nicoles pappa, som var en av de tre igår kan intyga då han påminde mig om att detta inte är första gång jag inte får in en soffa i hemmet.

Tre rep, jag på våning 3 (innegården är på våning 2) och de tre vise männen på våning 5 där min lägenhet finns. Förstod direkt att detta uppdrag var nog inte så enkel som att ”hissa upp soffan” då det gick långsamt och inombords kunde jag höra de svära där uppe =) Soffan väger nämligen ca 100 kg. och de där repen var nog inte så sköna att dra i utan handskar (bara en som hade ett par).

Bilden är tagen från våning 3

Här kommer den förbi mig på våning 3 och fortsätter uppåt men stor tveksamhet …

Fram till våning 4 gick det, sedan knackade jag på hos en granne till som fick hjälpa de att få upp den till våning 5. När den dock hängde där så skulle man få upp den över räcket vilket är och var inte det lättaste alls. Knackade på hos ytterligare en granne och voilá så lyckades de alla tillsammans få soffan i sina händer, över räcket och inne till min lägenhet.

Vilken pärs!!! Tror att alla har blåsor idag i sina händer och om inte det åtminstone ont i de … TACK alla som hjälpte och som läser detta, så otroligt tackam <3

Skämten gick om att ”Michela, du har väl dubbelkollat om att det är rätt färg nu på soffan” då alla var lite rädda om detta speciellt jag då jag var full medveten om att oavsett färg hade jag varit tvungen att behålla den, ingen hade hjälpt mig att få ner den igen och upp en ny.

Som tur är var dock färgen exakt den rätta, samma som mina köksmöbler och både Molly och jag älskade den från första stunden då vi la oss båda i den för att testa hur skön den var … Betyg: väldigt mycket skön =)

Bild kommer i nästa inlägg <3

Så fort jag kom hem idag gick jag till Systemet och till Cassise för att fixa ihop ett litet tack till min granne som bestod med rep och sin tid och styrka utan att egentligen ens känna mig.

Nu ska jag sätta mig och njuta av min nya möbel <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *