Vem är ”normal”?

Sovit dåligt natten som varit, kanske lite för att jag har varit lite orolig över hur min första dag på jobbet skulle gå iom. såren och allt.

Åkte därför i god tid och när jag parkerade bilen bara 200 meter från skolan kändes det skönt att ha åtminstone klarat av bilresan. Resten av dagen gick också bra, trots stelhet, långsamma steg och ingen större energi.

Så roligt att se och träffa alla kollegor! Visste ni att dagens föreläsare berättade att över 80% inte trivs på sitt jobb? Vilken lycklig person jag är då som tillhör istället de 20% som gör det!

Vi samlades i aulan och dagens inbjudna föreläsare var Sara Lund. HÄR för att komma in på denna människas hemsida för just då får du kanske veta varför jag skrev just ”människa” =)

Sara är en svensk transvestit som ibland känner helt enkelt för att ta på sig kvinnokläder. Temat för föreläsningen var framförallt normer, fördomar och olikheter.

En inspirerande föreläsning där Sara blandade humor, statistik och fick oss alla att tänka till (samtidigt som vissa av oss undrade över normen att ha på sig klackar för att vara kvinna?)

När dagens föreläsning var slut blev det en god lunchbuffé och här på bild mina ”dagens vårdare/kollegor”, bästa Anna-Karin och Ulrica <3

Då jag gick som jag gjorde, frågade självklart vissa kollegor vad jag hade gjort och fick av mig reda att jag hade snittat ljumsken så undrade inombords om mitt svar gav någon lite bränsle för någon fördom men kände tacksamt inte alls så. En av mina främsta och starkaste egenskaper är nog att jag är rätt så transparent när det gäller det mesta …

Avslutar dagens inlägg med tänkvärda ord som Sara hade på sin presentation idag.

Nu ska jag sova för att orka morgondagen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *