Profhilo på Klinik Villastan …

Idag vid 14 tiden hade jag en tid hos min väninna Ann-Louise på Klinik Villastan för att lägga lite botox (något jag regelbundet gör) men även för att testa behandlingen Profhilo, en världsnyhet från Italien som jag har läst väldigt mycket om och som nu görs just även på Klinik Villastan.

Bilden nedan är hämtad från broschyren jag håller i handen.

Profhilo är en behandling som görs vid 2 olika omgångar (med ca 1 månad mellan omgångarna). Behandlingen har den högsta koncentrationen av hyaluronsyra (som redan finns naturligt i din hud) och ger långvarig effekt utan tillsats av crosslänkande substanster.

Behandlingen ger en uppstramande verkan genom sin innovativa koncept för antiaging och motverkar slapphet i huden genom att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras markant. Denna behandling har vunnit priset som årets bästa injicerara produkt AMEC- & AESTHETICS AWARDS 2016.

Genom 5 små stick på varje halva av ansiktet (på bestämda platser) injiceras totalt 2 ml hyaluronsyra (0,2 i varje liten smärtfri stick) och ansiktet får den fukten den förlorar med åldern.

Vi skrattade så när jag skulle göra en ”sur min” vilket resulterade bara att jag gjorde en ”puss mun” … Kunde bara inte, hahaha! Idag visste jag bara inte hur man ser ut när man är sur =)

Själv har jag små linjer vid nedre delen av kinderna vilket syns tydligt på bilden nedan. Ibland är de inte lika tydliga som idag. Äldre blir vi alla och så länge jag får vara frisk tycker jag bara att det är skönt att inte vara tonåring längre så det handlar inte om att inte acceptera sin ålder, den älskar jag …

Personligen tillhör jag dock de som gärna gör något för att huden ska hålla sig spänstigare, ha lite mer lyster och se fräsch ut. Jag använder bra krämer och vårdar ansiktet både dag och kväll men älskar att ibland unna mig den där behandlingen som bara görs på specialiserade kliniker.

Det handlar alltså för min del inte om att inte acceptera sin ålder som många vill få det att låta, det handlar för mig om att inte acceptera att fukten i huden försvinner med åldern vilket jag tycker är en stor skillnad =)

Som tur är får vi alla tycka olika i sådana estetiska frågor vilket är tur då man ska göra det som känns bra för en själv.

Då jag kom lite tidigare än min bokade tid (de har en skön soffa på kliniken medan jag har ingen än så länge =) frågade jag Ann-Louise om hur många män som gör olika typer av behandlingar och hon svarade att deras klientel består av ca 30% män vilket man kanske inte alltid tror.

Ibland förknippar omgivningen vissa behandlingar med endast önskan om att uppnå en viss estetisk resultat men idag berättade Ann-Louise om exempelvis en kille som hade gjort botox hos henne för att bli av med sin svåra migrän och han hade i dagarna bokat en andra behandling då han nu för första gången på flera månader har kunnat både jobba och sova då migränen har släppt.

Många gör även botox behandling för att bli av med svåra svettningar på specifika delar av kroppen så alla behandlingar som utförs på kliniker är inte enbart just för utseendet. Viktigt att påpeka tycker jag även om jag tillhör de som gör det =) Bara att erkänna …

Är du nyfiken på att Profhilo behandlingen eller andra behandlingar så finner du deras hemsida HÄR.

Nöjd med dagens behandling gick jag hem och här har jag legat sedan jag dess för att skriva lite på en av tentorna och för att vila.

Imorgon behöver jag all den energin jag kan ha för att klara en hel arbetsdag efter att mer eller mindre ha legat i min säng i 4 veckor, är lite ”nervös” inför det men jag håller tummarna <3

4 thoughts on “Profhilo på Klinik Villastan …

  1. Hej

    Hoppas du blev nöjd även att de har bara gått en dag. Det låter som skinbooster som jag gjort på min klinik jag går på och är så nöjd
    Lycka till på första arbetsdagen efter semestern
    Just nu håller jag på att frosta av frysen, som kommer ta ett tag, jag har semester än och njuter
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *