Recept på fried rice kyckling

Igår (och det var inte första gången) blev jag serverad denna goda rätt som känns fräsch och faktiskt även lite nyttig. Du kan även byta ut kycklingen till räkor om du föredrar eller vill variera rätten.

Just för att jag tycker att den är riktig mumsig så bad om jag receptet så här kommer den till er alla som gillar att laga mat <3

Ingredienser för ca 4 portioner:

3 morötter, 600 g strimlad kycklingfilé, 2 msk olja, salt, peppar, 150 g haricots vetts, 1 vitlöksklyfta, 4 ägg, 3 msk sweet chilisås, 3 msk japansk sojasås, 2 msk sesamfrö, några cashewnötter.

Så här gör du:

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen (basmatiris)
  • Skala och dela morötterna på längden och skiva dem.
  • Stek kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna: salta och peppra därefter. Lägg det hela upp på en tallrik.
  • Stek morötter, haricots vetts och pressad vitlk i lite av den resterande olja. Salta och peppra. Ta upp på en tallrik.
  • Stek sedan riset i resten av oljan, knäck i äggen (låter märkligt men det blir så gott) och rör runt. Krydda med sweet chilisås och soja. Blanda kycklingen med grönsaker och riset.
  • Strö över sesamfrö och hacka några cashewnötter att sto på innan servering.

Buon appetito!!!

Nu är klockan 9 och morgonen ska istället starta med att någon gör pannkakor till mig, MUMS! Inte riktigt så mina två senaste veckorna i sängen har sett ut så passar på innan jag ligger åter i min säng.

One thought on “Recept på fried rice kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *