5 dagar i Dolomiterna gratis erbjuds OM …

Nu börjar det bli riktigt jobbigt att vakna så tidigt som 2.45 och undrar om jag kanske skulle passa på att åka till Dolomiterna? I mitt hemland erbjuder nämligen olika kommuner gratis vistelse i max 5 dagar i fjällstugor OM du under vistelsen njuter av omgivningen UTAN din mobiltelefon.

Magisk upplevelse för den som vill göra valet, en mardröm för de flesta som idag inte kan gå en meter utan att försäkra sig att mobilen är med. En kanske avgörande semester för den som är mer virtuell än verklig, för den som förlorar emotionen och njutningen av vad som finns framför dig (som exempelvis den vackra naturen på Dolomiterna) i jakten på den perfekta bilden att få likes till.

Essensen är ”recharge in nature, in the heart of the Dolomites” , att våga gå utanför den där comfort zone om att alltid vara tillgänglig och online. Inga sms men verkliga ord uttalade och sagda till varandra.

Det enda man begär av de som tackar ja till denna upplevelse där resa, boende och mat är gratis är utförandet av enkla små uppgifter i skogen som att plocka bort grenar från vandringsleder. Den som anmäler sig till detta dagarna mellan 13-17 september ska motivera anledningen till resan genom att fylla i ett formulär på sidan recharge.heartofthedolomites.org.

Du kan bifoga en kortare video på max 1 minut, inga restriktioner på ålder finns då den absolut viktigaste restriktionen är just viljan att inte vara online.

Nu har klockan hunnit bli 3.20 och ska läsa vidare här i Corriere della sera där jag hittade detta fantastiska erbjudande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *