Nu med ett öga …

Om ni kanske minns så upptäckte Mikkan kvällen innan vi skulle åka till Gotland att hennes mops Tulip hade något i ögat. Det såg ut som en klump av hinna av något slag (syns på bilden nedan) med då hon både hade druckit, ätit, kissat och ja, även gjort B så trodde vi nog att det var någon slags ögoninflammation.

Mikkan ringde på morgonen innan vi skulle ta färjan till en veterinär och bokade tid så att hennes mamma kunde ta Tulip på undersökning då hon skulle ändå stanna hemma med hundvakt.

När vi kom med bil inne i Visby fick Mikkan det där samtalet som bara gjorde att hon funderade om hon skulle åka tillbaka på direkten eller inte samtidigt som tårar forsade från hennes ögon mitt i incheckningen till hotellet.

Veterinären konstaterade efter att en ögonspecialist hade undersökt henne att något som heter ögats regnbåge hade lossnat, att Tulip hade sedan säkert flera månader varit blind på det ögat men att det nu var viktigt att få bort ögat för att inte riskera hennes liv.

Detta kom som en chock så klart men håller ni själva för ena ögat så märker ni snabbt att ni ser väldigt bra ändå.

Mikkan har tagit över Tulip från en kvinna som räddar hundar från andra länder där de bland annat bor i små burar för att avla sönder på de med att tjäna pengar som enda syfte, Tulip kommer från en sk. hundfabrik i Ungern.

När Mikkan försäkrade Tulip avskrevs försäkringen från eventuella problem med ögonen vilket innebar att operationen de nu skulle göra med övernattning på kliniken skulle gå på 16000:-, en summa som hon var tvungen att betala ur egen ficka om hon nu ville rädda livet på henne, ett val hon gjorde då hunden lider inte av operationen och av ett liv med ett fungerande öga.

Att hjälpa hundar från andra länder, ta hand om hemlösa hundar är helt fantastiskt men kolla inte bara 1 gång men 2 gånger huruvida din hund blir försäkrad och gör allt i din makt för att din hund blir det genom veterinärintyg eller vad försäkringsbolaget än kräver (även om detta inte hjälpte i Tulips fall). Veterinärvård är inte billig så ring försäkringsbolaget innan, kolla med organisationen som du kanske vill adoptera en hund ifrån och kom ihåg att om hunden är sjuk så blir inte hunden försäkrad till 100% när du adopterar den.

Det räcker att gå till mig själv, mitt försäkringsbolag har avskrivits sig ifrån allt som rör getingstick då jag är allergisk mot dessa små randiga rovdjur …

Avslutningsvis mår Tulip bra, en vecka har gått från det hon opererades och hon blir ompysslad lite extra som man ska bli när man har opererats <3

2 thoughts on “Nu med ett öga …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *