Fallet Michelle Carter …

Vaknade strax före 3 på natten och då Nicole för första gången sedan vi flyttade till denna lägenhet för 3 år sedan la sig igår hos mig så smög jag och Molly ut till soffan för att inte störa henne.

Idag, innan jag närmaste dagar ska ägna mig åt studier, ska jag istället bara njuta av Netflix och HBO där jag dock redan har sett en och en annan dokumentär.

Tänkte därför tipsa om ”I love you, now die: the Commonwealth vs. Michelle Carter”, en verklighetsbaserad dokumentär från 2019, på 2 avsnitt som tar upp det uppmärksammade fallet kring Michelle Carter, en tonåring som av vänner och bekanta beskrivs som en duktig elev, en tjej med stor respekt för andra människor och allmänt trevlig och social.

Det som har gjort att hennes namn har intagit pressen är att hon åtalades för att via sms uppmanat/tvingat sin pojkvän att begå självmord.

HÄR kan du läsa lite om denna tragedi där dokumentären utforskar de aktuella och besvärliga frågor om hur vi kommunicerar i den digitala tidsåldern och vilket ansvar vi har kring valet av ”hur”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *