Operationsdagen …

Klockan 8.30 var jag på plats på kliniken där de idag har gjort ett försök i att rätta till en misslyckad operation på innelåren för 9 år sedan (en sådan jag självklart ångrar djupt).

Sämsta förutsättningar då båda kirurgerna var eniga om att det ser ut som att ”en traktor har kört på de” men samtidigt var de även eniga om att de skulle göra sitt bästa och att jag kommer att uppleva en skillnad.

Som jag tidigare har skrivit ger jag detta en sista chans och oavsett resultat får jag vara tacksam att jag har två friska ben och att alla ojämnheter är något som syns enbart om jag har kort på mig.

Efter att de ritade på mig och fotade mig (inte direkt de korten man önskar komma ut på sociala medier =) var det dags för första halvan av operationen då de går in från ljumsken fram till knäna, lyfter huden för att försöka reparera alla vågor som kirurgen så fint kallade de) Jag blev inte sövd under denna del av operationen, fick smärtlindring men självklart kände jag att jag levde =) Hade en läkare som satt på en stol framför mig, höll handen och medan de andra skarvade i min kropp pratade vi om dokumentärer och annat intressant =)

Väldigt trevlig personal. De tog lite fett från rumpan och la de på innelåren (de flesta gör tvärtom =) för att försöka jämna ut där de en gång tog för mycket. Man tar från de rika områden för att ge till de fattiga =) Hoppas bara att mina ben inte blir större nu bara då det är inte riktigt vad jag vill …

Andra delen av operationen snittade de mig vid ljumsken så där fick jag narkos och sov väldigt gott omedveten om vad som pågick på min kropp. Jag älskar narkos, väldigt konstigt kanske men även väldigt sant. Min psykolog påstod att det är den ultimata formen av regression, någon tar hand om mig … Visst låter det som en rätt så mysig förklaring?

Vid 14.30 vaknade jag lite, sjuksköterskorna turades om att komma in och titta till mig, fick lite saft och vid 16 blev jag hämtad efter att de tog på mig en gördel. Mina ben är såååå svullna! De ser dubbelt så stora ut just nu men inte alls konstigt efter dagens behandling och allt vatten jag kände att de använde medan de opererade mig.

Nu ligger jag på hotel Pigalle för natten då jag imorgon vid 10.30 ska tillbaka till kliniken för att de ska byta ut det som nu finns på såren och så kommer Tania och hämtar mig för att åka hem och ta det väldigt lugnt i några dagar.

Jag har det väldigt bra just nu. Lite morfin, alvedon och något för att inte riskera blodpropp (en fantastisk cocktail helt enkelt) och så en dokumentär. Somnar med jämna mellanrum men just det som är skönt.

Mitt mysiga rum för natten <3

Hit kan jag dock inte hoppa upp till =)

Dörren till toaletten …

Nu ska jag fortsätta titta på HBO innan jag somnar igen och tusen tack för alla lyckönskningar på Instagram <3

6 thoughts on “Operationsdagen …

  1. Skönt att operationen är gjord och hoppas att du blir nöjd med resultatet! En massa kramar till dig!

  2. Var du vaken när de opererade dig? Vet att du har skrivit att du har hög smärtgräns men ändå!!! Att du vågade! Vila dig och håller tummarna att du blir nöjd!

    1. Ja, under halva operationen =) Fick dock smärtlindring men då de gick in med stora kanyler så kände jag lite ändå. Nyfiken att se vad de filmade då jag bad om det =)

  3. Du har kanske skrivit om det, men vad är det för ingrepp du gjort tidigare som korrigeras nu? Nyfiken då jag själv gjort en fettsugning som inte blev bra. Funderar på att göra om. Kram till dig och hoppas du inte har allt för ont
    Issa

    1. Hej, för ca 9 år sedan gjorde jag en fettsugning innelår som blev misslyckad. Istället har huden blivit vågig med stora ojämnheter och hål så inget jag rekommenderar att göra. Denna operation som inte är utförd på just den kliniken är min sista hopp att försöka rätta till det så gott det bara går …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *