Bokad operation …

Nu är det bekräftat att den 15/7 ska en italiensk kirurg som jobbar och bor i Italien operera mina ben på en klinik i Göteborg där han gästar ibland.

Lite bakgrund: För ca 9-10 års sedan var jag dum nog att vilja ta bort lite fett på knäna och innelåren (hade knappast något då) genom en sk. fettsugning innelår.

Kliniken där jag opererades är en av de mest kända men operationen blev en katastrof då ansvarige kirurg tog alldeles för mycket fett, vilket i sin tur ledde till att mina ben (insida lår) ser ut att ha väldigt grov cellulit med slappare hud och stora ojämnigheter.

Efter att ha påpekat detta (fick dock vänta 1 år) gjorde samma läkare samma operation för att försöka förbättra resultatet (ytterligare ett misslyckande), därefter en lårplastik för att dra lite huden (inget förändrades). Förutom detta försökte de med att lägga tillbaka fett (ingen förändring) och ta bort hud (resultat: bara ett ärr). Nu har flera år gått och självklart syns inte detta under byxor och långa klänningar men jag själv vet och ser och även om jag älskar mina friska ben så tänkte jag nu ta en sista chans att förbättra dess utseende genom att se om denna italienska läkare/plastikkirurg kan göra något åt de, en liten kirurgisk mirakel är vad jag hoppas på.

Han påstår nämligen att han kan förbättra utseendet markant på de så att jag blir nöjd trots att han har de sämsta förutsättningar att utgå ifrån. Det ser ut som att en traktor har kört på mina ben (hans ord =). I Italien hade jag fått ett skådestånd på stora belopp medan i Sverige är detta mer eller mindre en omöjlighet. Fick nöja mig med att få tillbaka pengarna för första operationen och de sämre försöken som har gjorts därefter.

Den 15/7 ska jag alltså till Göteborg för att genomgå denna operation med stor förhoppning för resultatet och självklart ångrar jag idag att jag för 9 år sedan valde att lägga mig under kniven för en sådan anledning. Alltid lätt att vara efterklok speciellt med tanke på att benen var så mycket snyggare före än efter … Mitt råd: operera aldrig insida lår, vissa kirurger utför inte ens denna operation då patienter blir oftast inte nöjda med resultatet. Lägg pengarna på träning istället säger jag som en gång var naiv.

Anledningen till att jag vill göra det nu under sommaren är jag är ledig då min personliga åsikt är att man inte ska vara sjukskriven från jobbet med en plastikoperation som anledning. Tycker nämligen att det är lite märkligt att man får vara sjukskriven pga. en estetisk plastikoperation.

Om 9 dagar är det alltså dags … Efter det har jag nog en vecka i sängen under vilken jag ska passa på att läsa och plugga inför två tentor jag aldrig gjorde i våras. Perfekt att kunna sysselsätta mig med något meningsfullt då…

4 thoughts on “Bokad operation …

 1. Hej
  Jag håller tummarna för dej att det kommer bli bra resultat. Jag gillar ditt kök mycket så fin inrett
  Vet du vad som hände igår? Detta är inte mitt år, efter en skön pw så skulle jag ut på en joggingrunda, snubblar på något får skrapsår på händerna o knäna, det var de jag trodde men en äldre man kom o frågade hur de gick?
  Jo det är bara lite skrapsår sa jag, näe kolla din underarm, där rann det mycket blod, kände inte de
  Gick direkt hem och sköljde av de och såg hur de såg ut, så djupt och långt öppet, raka vägen till akuten, 8 stygn,,,Ggrrrr. Läkaren sa att de måste vart något glas eller likande så som de såg ut ,så detta låg i gräset. Nu blir det at var lugn ett par veckor och få ej lyfta. Som i mars när jag hade gipset
  Kram

  1. Tack Nettan, det hoppas jag med efter 9 år såhär men annars får jag vara tacksam att överhuvudtaget ha två friska ben =)
   Tack gällande köket också <3

 2. Jag förstår dig helt. Undrar bara om du aldrig är rädd för narkosen?

  Jag skulle vilja operera min näsa men är rädd att dö under narkos. Hoppas du kan ge din syn på saken ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *