Redo att tävla …

När vi kom hem från flygplatsen åkte jag efter en timma till mor innan jag åkte vidare till kusten då hon hade vår andra nyckel iom. att hon hade passat vår lilla Molly.

Sedan ca 6 veckor har jag inte kunnat springa, något jag äntligen hade kommit igång med. Troligtvis måste jag ha trampat snett under en löpning eller promenad jag har gjort (utan att dock ha något minne om detta) då jag måste ha stukad ankeln.

Första veckan kändes det mer som att en liten flis hade gått sönder och vandrade där (lite märklig känsla som är svår att beskriva som ni märker =) och detta gjorde att jag var lite illamående i några dagar men efter det gör ankeln inte speciellt ont alls.

Visade mor min fot som efter 5 hela dagar i New York men långa promenader har fått utstå lite påfrestningar och hon tog fram lite hästliniment som hon tror kan vara väldigt bra för mig så hon masserade in detta med stor tro.

Börjar jag gnägga vet ni varför =)

Den används som förberedelser vid tävlingar tom. så kanske att jag kan anmäla mig till någon galopptävling i Europa denna sommar … när foten är återställd så klart …

Så otroligt typiskt när man har tid och motivation men kan inte få ta en löpningstur. Undrar hur länge detta tar då 6 veckor tycker jag borde ha varit tillräckligt nog?

Bilden nedan är hemsk men som sagt ingen speciell smärta så bara det är rätt så märkligt.

Nu blir det lite mer hästliniment då mor självklart skickade lite i en burk och vem vet? Jag kanske åker till Hööks imorgon och köper min egen flaska =)

10 thoughts on “Redo att tävla …

 1. Hej

  Inget skoj alls, exakt så såg min fot ut förra året, ibland var svullnaden mindre och ibland mer. Svullnaden försvann helt i sep/okt då hade jag haft de så från maj eller juni. Jag minns ej heller att jag hade gjort något med foten, jag köpte på apoteket en fotledsstöd ( Futuro )ger stöd och avlastning använde den vid jogging då o då för att ej skämma bort foten. Men jag joggade ej när foten var som mest svullen. Höll uppe med pw o jogg i 2 veckor i 2 olika omgångar efter jag vart hos läkare. Hoppas du blir bra snart och att de försvinner
  Kram

  1. Hej

   Det var inflammation i foten, så jag var hos läk 2 ggr på 1 månad och då skulle jag ej anstränga foten, så efter 1 1/2 månad började jag smått ta 30 min pw och ibland kunde jag ta 1 tim, men foten ville hela tiden svullna upp, jag började då också testa att jogga men inte flera ggr i veckan utan se hur foten reagerade och därefter ta de hur foten såg ut, jag var ju rädd att kanske bryta den
   Kram

  2. Hej

   Vad bra att du ska träffa läkare, för att ha de dokumenterat och få veta vad det är , lycka till Du kommer snart kunna jogga även om det tar lite tid, jag gillade ej att hålla uppe, men säger läkaren att vila då gör jag de
   Kram

 2. Det är inte ovanligt att svullnad kan sitta kvar efter så lång tid. Nu har du dessutom gått mycket i NYC och har två långa flygresor i kroppen, vilket gör svullnaden sämre. Högläge är bra när du är i vila. Gärna kompressionsstrumpor (?? jag vet inte det roligaste) men det allra viktigaste är att träna upp foten igen. Stukningen känns mindre med tiden men du snabbar på läkningen genom träning och dessutom förebygger du att det kommer igen.
  Om jag var du hade jag testat att cykla dagligen, minst 20-30 min (belastar inte foten och bidrar till att svullnaden minskar) samt tagit kontakt med en fysioterapeut för lite enkla fotstyrkeövningar. Lycka till ❤️ och tack för en härlig blogg! Kram från Caroline (fysioterapeut)

  1. Tack Caroline för tipsen. Ligger just nu med 3 kuddar under benet för det där högläget … Brukar du rekommendera hästliniment till dina kunder? =) Har fått en tid hos läkaren nästa vecka då de vill kolla till den för att utesluta något annat. Tråkigt att inte kunna löpa nu när jag äntligen har tiden, det går lite troll i det där med att jag ska aktivera mig men kanske att jag får cykla helt enkelt … Min farfar var cyklist på fritiden och har tom. cyklat ”Giro d´Italia”, så vem vet, jag kanske har det i blodet =) Tack själv för att du följer <3

  2. Nja, jag har nog aldrig rekommenderat det..men det kan inte skada att prova i alla fall?? Låter ju verkligen som att cykling är något för dig då ?
   Håller tummarna för att doktorn diagnosticerar en stukning eller en stukning med ett ledband som är av och som ibland kan slita loss en liten benflisa (tar något längre tid på sig att läka men samma behandling…).

  3. Jag provar =) Min mamma har sina idéer men å andra sidan minns jag att de rekommenderade en gång hos Oprah (för typ 20 år sedan) att använda hästschampoo om man har torrt hår …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *