High Line, dag 2 I New York

En av New Yorks mest omtyckta turistutflykter är ”The High Line”, en nedlagd och upphöjd järnväg som användes mellan 1934-1980 för att frakta kött och andra råvaror utan att behöva störa gatutrafiken. Idag har den ombyggts till en lång och smal park.

Promenaden genom den är bara 1,6 km men då vi gick dit från vårt hotel fick vi den dagen en liten promenix på ca 13 km …

De gamla spåren …

Inte det bästa kortet då vi halvkikar =)

Musik spelas i högtalare under denna promenad för att skapa lite stämning men tjejerna tyckte att utflykten var tråkig och jag kan inte direkt påstå att jag själv skulle rekommendera den som något man måste göra om man är här över en helg.

Vi kanske helt enkelt kanske redan trötta ben =)

På vägen hem tittade vi lite i butiker och blev jagade av några suspekta figurer =)

Tillbaka till hotellet för att byta om och ta taxi till Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem.

Cool inredning, god mat men väldigt högljud musik. Jag vet att jag låter ”gammal” men våra tonåringar tyckte samma sak. Kanske att det har att göra med att vi inte är vana vid att prata högt som övriga gäster vid borden omkring oss som lyckades föra någon slags konversation trots musiken. När vi själva försökte blev det många ”vad sa du?” =)

Restaurangen kändes väldigt New York och perfekt när man känner sig lite party sugen …

Snart kommer dag 3 och 4, nog mina egna favoritdagar gällande vad vi upplevde <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *