Från tårar till skratt, dag 3 i New York.

Vår dag 3 i New York var Midsommarafton som tog sin start genom frukost på George´s Cafe & restaurant, i närheten av World Trade Center.

Såg denna rekommendation i en turistguide och då vi skulle till bland annat Ground Zero så kändes valet av en frukost i närheten trevligt. Här rekommenderas man att välja omelette och/eller våfflor så båda beställdes in och ja, jag beställde den sist nämnda medan Ann-Louise tog en omelette som såg riktig mumsig ut.

Våfflor och omelette var goda, den färskpressade juicen långt ifrån vad man förväntar sig när man beställer in en färskpressad apelsinjuice men kyparen stod på sig och menade att det var vad vi hade beställt när vi ifrågasatte den =)

Vi hade förköpt inträde till 9/11 Memorial Museum och trots att vi inte hade en guidad tur så laddade vi ner en app som de tipsade om vid receptionen så att vi kunde få guidning genom den och titta på allt i vår egen takt. Jag valde italienska som språk, riktigt skönt att få lyssna på sitt modersmål. Det var rörande berättelser som tog oss igenom denna museum som vi alla fyra tyckte var gjord med stor respekt för alla som omkom den tragiska dagen.

Denna trappa var den som många som överlevande tog …

Här sitter Nicole och Saga och lyssnar på fakta och berättelser från den dagen i hörlurarna genom appen.

Den mest känslosamma rummet (där man självklart inte fick fota) var ett mörkt rum med en stor skärm där namn och bild på många (eller kanske tom. alla) av offren visade tillsammans med personliga fakta om var och en genom orden av någon anhörig, partner, vän, arbetsgivare.

Det var inte många som kunde hålla tårarna borta här inne. Känslosamt och vackert, en hyllning till alla de människor som kunde ha varit vem som helst den dagen på sina respektive jobb.

Vi var där i ca 3 timmar och gick igenom hela museum innan vi gick ut för att även titta på Ground Zero, den vardagliga benämningen på det området från vilket resterna av det raserade World Trade Center röjdes bort.

En intressant och känslosam förmiddag och denna museum tycker jag verkligen man ska besöka om man kommer till New York. En memorial för alla människor som dog samtidigt som den även är en hyllning till livet och en påminnelse om att livet är en gåva som vi borde känna större tacksamhet till. Så mycket vi tar för givet tyvärr …

Vi tog taxi tillbaka till Midtown Manhattan för att köa. Det är nämligen så att samma dag släpper de biljetter till de olika musikaler till rabatterande priser så Ann-Louise och jag ställde oss i kö i över en timma medan tjejerna satt och drack en Cola och gick lite i butiker.

Vi alla var överrens om att det var musikalen ”Pretty Woman” vi ville se på Brodway och vi fick 4 biljetter för ca 900:- styck.

Efter var sitt glas vin till oss och Cola till tjejerna gick vi till hotellet för att duscha, vila benen lite för att ge oss ute igen vid 19 tiden då föreställningen började kl. 20.

Musikalen var helt u n d e r b a r!!! Du måste se den om du ska dit, du kommer inte att ångra dig även om jag tycker att det var lite märkligt att musiken från filmen inte var med. Trots detta var den helt fantastisk och rekommenderas av oss alla!

Nöjda med vår dag 3 i New York njöt vi av några street dansare som hade sin uppvisning som även Ann-Louise fick gästspela på och av alla ljus och människor som gör New York till staden som aldrig sover…

Vi kollade om det fanns platser till The Late Show dagen efter men fullt var det, tyvärr …

Vi somnade med en massa intryck från dagen för att lägga oss och välkomna sista heldagen som tog oss till Central Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *