Woodbury Outlet New York

Klockan är snart 6.30 på morgonen och jag tänkte försöka mig på att hinna skriva ett första inlägg från vår New York resa, en resa som tar slut ikväll vid 19 tiden när flyget går mot Sverige efter 5 dagar i staden som aldrig sover.

Vi anlände den 18/6 för att på kvällen nöja oss med att checka in på hotellet, köpa något från en av alla gatuförsäljarna som finns lite överallt och ha lite picnic på hotellet. Jetlag så klart men vi försökte hålla oss vakna till 21-22 lokal tid vilket vi lyckades med.

Den 19/6 hade vi som första heldag planerat att åka till berömda outleten Woodbury som lockade oss med sina ca 250 butiker.

Lite morgonfix innan vi tog bussen. Åker man med två shoppingsugna tonåringar tänkte vi att det var lika bra att köra en shoppingdag redan dag 1 för att kunna fokusera på annat resten av dagarna. Tror att vi tänkte helt rätt =)

Resan dit tog ca 1 timma och vi hade en väldigt underhållande chaufför som guidade oss genom New York City och berättade lite kuriosa om staden som att det är 1500 taxi bilar här och självklart mer kulturella fakta. Intressant dock att antalet taxi bilar var vad som fastnade kanske för att hela staden kryllar om dessa gula bilar…

Nicole och jag har varit här tidigare men den här gången var det betydligt mindre folk så det var verkligen en riktig skön dag, ingen gassande sol på oss, inga köer och bara en mängd olika butiker att gå ut och in på. Här finner du märkeskläder till rabatterade priser så inget för den som vill handla kläder för 100-200:-. Vill du dock shoppa märken så är det här billigare men erbjudanden varierar betydligt mellan butikerna.

Ann-Louise och jag köpte var sin plånbok från Prada som inte var på erbjudande men som på ordinarie pris är ändå billigare då vi snabbt tog oss online för att kolla priser och jämföra.

Nicole handlade något till sin bror på Ralph Lauren och så gjorde jag till mina syskonbarn samt en skjorta till mig. Annars köpte sig min dotter en svart snygg byxa och en t-shirt från Karl Lagerfeld och pyjamas shorts från CK till mig och henne som vi invigde samma kväll. Hon var rätt så sparsam med sina pengar trots att hon ville shoppa loss.

På sin lista hade tjejerna att vi skulle äta på Shake Schack, en hamburgare kedja som finns på flera ställen i NY men då den fanns även här blev det perfekt att kunna bocka av detta enkla önskemål redan dag 1.

Riktigt gott var det så rekommenderas av oss alla <3

Vi lämnade Woodbury vid ca 1630 tiden efter att ha varit där i ca 6-7 timmar. Ingen utflykt som man gör över en halvdag direkt så tänk och planera för en heldag om du bestämmer dig för att åka hit.

Trötta efter dagen lämnade vi alla kassar på hotellet och gick och åt lite mexikansk på en restaurang som låg i närheten som personalen på vårt hotel rekommenderade. Den heter Iguana och var helt ok. Stora portioner och levande musik i form av tre män i sombrero hattar som spelade och sjöng lite då och då =)

Trötta efter maten gick vi och la oss för att välkomna på morgonen dag 2 som kommer i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *