Sommarfest med kollegor …

Igår blev det en dag på jobbet med möten och med en mysig sommaravslutning för oss lärare och övrig personal på Aludden i Lerum.

Jag kom dit lite tidigare och njöt av omgivningen. La mig på en bänk och det syntes nog att jag njöt då ett par som gick förbi tittade på mig och kommenterade med en ”du ser ut att ha det skönt” vilket verkligen stämde.

När klockan blev 16 var vi många som hade hunnit komma och satte oss på uteserveringen med ett glas (vatten för min del) för att sitta och prata med kollegor utanför skolans väggar. Ulrica som sitter i mitt arbetsrum körde några ”matteskämt” som vissa av oss inte riktigt förstod av den enkla anledningen att man måste kunna vissa matematik termer för att förstå skämtet.

Jag ställdes inför det klassiska lilla dilemmat: skratta trots att jag inte förstod eller bara erkänna okunskapen men var inte själv i dessa tankar förstod jag, hahaha! En av de löd som följande ”vet du varför det är så kallt i tomma mängden? – För att det inte finns några element där”  Jag kände mig nog som om jag skulle berätta ett skämt på italienska till någon som inte kan språket =)

Vi var nog över 100 lärare (hörde jag någon säga) och kan inte annat än fascineras över vilka kunskaper som fanns där samlade. Efter en stund fick vi gå in och sätta oss för att sedan ta del av den goda buffén.

Det är denna matematik geni som stod för matematik skämten, hon fick roligt nog av en elev en bok om Einstein. En otrolig komplimang tycker jag…

Blev så varm i hjärtat när kollegor kom fram och var glada för att jag ska jobba heltid nästa läsår. Det är verkligen en fantastisk trevlig stämning mellan alla och att bara få höra orden gjorde mig verkligen så glad och tacksam.

Är det något som jag önskade jag kunde är det att sjunga för när andra kollegor kan gå upp och sjunga då blir jag verkligen lite avis. Själv tillhör jag de som folk skulle skratta åt om jag sökte till Idol =)

Vid 19.15 tackade jag för mig då Nicole skulle sluta jobba kl. 20 och jag ville inte komma hem sent. En riktig trevlig sommarfest med fantastiskt väder, sång, quiz, god mat och trevlig umgänge.

 

När jag kom hem fick jag efter en stund köra min dotter hem till sin kille. Frågade henne om jag skulle gå in och hälsa på hans föräldrar men insåg snabbt att ”det är verkligen inte så man gör, det vore jättekonstigt”  

Jag får helt enkelt vänta med det jag själv tycker vore inte alls märkligt =)

Vaknade åter tidigt denna lördag morgon och nu är det bara 4 dagar kvar tills vi ska ta flyget till New York. Vilken fantastisk resa att inviga sommarlovet med <3

4 thoughts on “Sommarfest med kollegor …

  1. Haha Michela jag är imponerad över att du ens kom ihåg vitsen! Riktiga nördskämt det där ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *