Tips denna regniga dag …

Idag är det en regnig, grå och rätt så kall dag här i småstaden men det finns vissa fördelar med det här vädret, att det känns helt ok och mysigt att bara lägga sig under täcket med en bra serie/film/dokumentär.

Tänkte ge dig som vill två tips. På HBO kan du se den omtalade och verklighetsbaserade serien (som än så länge finns 4 avsnitt av 5 att se) Chernobyl som skildrar den hemska kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986.

Så många män och kvinnor som riskerade sitt liv/dog för att försöka rädda Europa från den ofattbara katastrofen. Serien kan man se som en hyllning till alla modiga människor men ger även en inblick i vad som hände (det sägs att man har förutom några fiktiva karaktärer hållit sig till händelser som har kunnat bekräftas under de första veckorna efter explosionen.

Sevärd, intressant och hemsk då serien är inte en science fiction filmatisering men om tar upp något som verkligen har inträffat.

En helt annan serie som du finner på Netflix (3 säsonger finns) heter The Affair, en drama som utforskar de känslomässiga och psykologiska effekterna av en utomäktenskaplig kärleksaffär.

Det som gör den väldigt speciell är att den berättar historien växelvis, utifrån alla fyra karaktärerna och framförallt genom att ta hänsyn till minnets partiskhet.

En fascinerande serie med helt fantastiska skådespelare.

Inte ett typiskt ”Michela val” men ibland väljer även jag att inte enbart titta på verklighetsbaserade serier.

Nicole och kompisen Linn är att titta på fotboll medan Molly och jag ligger här och njuter av att vara inne i värmen =)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *