Tillbaka till Stenåldern?

När man läser vissa nyheter kan jag inte annat än att chockas över att istället för att utvecklas framåt ser det ut som att många lagar i världen tar oss tillbaka i tiden. Det skrämmer mig att en man som våldtar en kvinna i Alabama skulle kunna få en mildare straff än den person som hjälper henne att avsluta den eventuella graviditeten., det skrämmer mig att i april 2019 började den nya lagen att gälla i Brunei, som gör det lagligt att stena homosexuella och otrogna till döds.

Vad händer liksom? Varför vill vi tillbaka till hårda konservativa ideologier och tankar? Hur har vi hamnat här? Vad har möjliggjort detta?

Ska enligt Alabamas lagförslag en läkare som hjälper en kvinna till abort (även då hon har blivit våldtagen) riskera 99 år i fängelse? Hur kan man ens komma på denna absurda idé???

När man tittar på vilka som har röstat igenom förslaget så syns en konformitet.

Konservativa medelålders/äldre män och ja, en äldre kvinna som nog inte riskerar att behöva personlig drabbas av de konsekvenser som laget innebär för kvinnor.

När jag fick missfall (jag fick 2 missfall innan Nicole) fick de operera mig. Det är samma operation som den som gör abort går igenom och minns en ung tjej som hade blivit gravid trots preventivmedel. Hon var rädd, ledsen och gick igenom en hel spektrum av känslor som självklart sköljer över en vid vissa beslut men å andra sidan var hon en ung tjej som ville få vara ung utan att behöva tvingas bli mamma i så ung ålder. Rätten till abort ska vi värna om även om självklart ska inte en abort ses som någon slags utväg för att man inte har orkat använda preventivmedel.

Att konservativa tankar och män ska bestämma över tjejer/kvinnors kroppar känns verkligen som en psykisk våldtäkt i sig så hoppas att detta stoppas och aldrig tas upp igen.

Och när det gäller Brunei gick George Clooney ut med den listan på hotel som Sultanen av Brunei äger och som han och flera andra tycker att vi alla borde bojkotta som en protest mot de nya horribla lagar.

De övriga hotellen som Sultanen äger är:

  • Hotel Bel- Air (Los Angeles)
  • The Beverly Hills hotel (Beverly Hills)
  • The Dorchester (London)
  • 45 Park Lane (London)
  • Coworth Park (Ascot)
  • Le Maurice (Paris)
  • Hotel Plaza Athénée (Paris)
  • Hotel Eden (Rom)

Nu är det lätt för en annan att bojkotta dessa då en övernattning där kostar nog som en månadslön men viktigt att de som hade kunnat gör det som en markering.

Dessa är verkligen bara två fruktansvärda exempel på att vi är tillbaka till stenåldern gällande vissa lagar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *