Green book

Finns det en film jag har väntat att få titta på då jag missade den när den gick på bio (vet inte ens om den visades i Borås) är Green Book.

Nu finns den, med min stora glädje, på SFanytime.

Filmen handlar om vänskapen mellan Tony Lipp (Viggo Mortensen) och pianisten Don Shirley (Mahershala Ali) där först nämnde kör Don Shirley i två månader runt konserter i södra USA.

En fantastisk film som var nominerad som bästa film men som fick nöja sig med att ta hem 4 Oscars vilket inte är fy skam så klart.

Älskar Mahershala Ali (som fick en Oscar för sin roll) som med värdighet och klass möter de fördomar som han tvingas konfrontera med och man kan inte annat än att bara älska Viggo som spelar en enkel italienare från Bronx med all den kärlek och spontanitet han har.

En vänskap och en historia (baserad på en sann sådan) som skildras i denna underbara och varma film som inte bjuder på action men som bjuder på den där ”feel good” känsla som sitter kvar även efter att filmen har slutat och här sitter jag fortfarande med ett leende på läpparna för att la famiglia tar emot Don Shirley med amore.i sitt hem i Bronx.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *