Årets första mjuklass …

Min favoritglass i Sverige är utan någon som helst tvekan ”mjukglass med chokladströssel”. En liten kuriosa är att många av de mjukglassmaskiner som används här i Sverige kommer från min hemstad Bologna och om jag inte minns fel så heter märket Carpigiani.

Det är nämligen så att Nicole provjobbar idag på den g e l a t e r i a som ligger i mysiga Stadsparken här i vår småstad. Perfekt läge med både några bord inomhus men hela parken utanför så att man kan ligga och sola för att sedan svalka sig genom att köpa sig en god glass.

Självklart gick jag ner och sa hej till min dotter direkt mest för att få beställa och äta min första mjuklass trots att idag är det ingen värme som bjuds på här hos oss.

Här står Nicole med Alice som har jobbat där även förra sommaren och som idag ska lära upp min dotter i vad hon behöver kunna <3

Är imponerad av min dotter som verkligen visar att hon vill jobba för att kunna tjäna de där extra pengar som är så sköna att ha med semestrar och en hel sommar framför sig.

Sedan som lärare tycker jag inte att skolelever ska jobba för mycket medan skolan fortfarande är igång då den sistnämnda är trots allt prio 1 under de åren som man ”måste”.

Här är min klassiker … och det är i början inte det allra enklaste att göra en mjukglass och se till att den inte ramlar i strössel när den ska bli täckt i det. Har själv en gång i tiden gjort många så jag vet =) 

Nu väntar jag ett par timmar för att sedan ta på mig mysbyxor och ge mig ut på en promenad för det snöar åtminstone inte ännu =)

2 thoughts on “Årets första mjuklass …

  1. Hej
    Vad skoj för din dotter är tjäna lite egna pengar och på ett ställe med glass mumsigt. Mjukglass är så gott, men jag föredrar smaken ägglikör, den finns utanför den ena ingången vid NK affären, ohh det vattnas nu i munnen
    Kram

    1. Ja, hoppas hon får jobba mer …
      Hon har timmar på ett kafé med de är inte så bra att höra av sig och ger inget schema så lite svårt om man är ung och vill veta att man kan räkna på en viss inkomst så håller tummarna att det kan bli lite mer här <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *