Kan en papegoja åtalas?

Häromdagen läste jag nyheterna på Aftonbladet.se som jag ofta gör typ flera ggr om dagen och bland alla hemskheter finns ibland de där news som faktiskt får man att le trots att detta kanske handlar om ett brott, ett som jag dock har svårt att se leder till ett åtal även om den misstänkte sitter ”inne” =)

Förutom att den har tränats bra till att varna för polisen är den även tillräckligt ”smart” eller tränad att inte åter varna för polisen nu när den sitter inne bland poliser. Bevisföringen är därför nog endast de vittnen (poliser) som tror sig att den har sagt den varningen till sina ägare.

Intressant hade varit att få reda om papegojans varning innebar att ägarna hann fly eller göra sig av med knarket i tid.

Om Miranda rättigheten gäller även för djur tror jag nog inte men för att vara på den säkra sidan så är papegojan helt tyst vilket man ska vara tills man har träffat sin försvarsadvokat.

En intressant historia om brott där straffet för papegojan är att den nu sitter inburen för att dock efter att veterinärer har tränat den att flyga sätts i det fria igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *