Att idag känna mig lite effektiv …

Om jag får börja med ursäkterna om att jag har vikarierat och därför jobbat mer än min tjänst i några månader (från mitten på maj är jag dock åter ”ledig” för studier på onsdagar och torsdagar), pendlat fram till för 2 veckor sedan med buss och tåg och därför lagt typ 4,5 timmar om dagen på att förflytta mig från och till jobbet (och kan inte läsa på buss/tåg) samtidigt som jag inte kan läsa när det är mörkt ute (trots belysning och rätt styrka på linser/glasögon) så har jag därför legat lite efter med mina studier.

En reda utomlands under Påsklovet på det så kände jag verkligen det som nog många av mina egna elever får uppleva vid några tillfällen under sina år i skolan: studiestress =)

Självklart hade jag kunnat ägna helgerna till det men har ärligt varit rätt så trött för att göra något annat än att bara ”vara”.

Nu är jag dock igång igen och har skrivit två inlämningar på 2 lästa böcker på två dagar. Har en inlämning och en hemtenta kvar innan jag är ikapp mig helt men nu när dessa är gjorda så känner jag att jag kommer att klara det med förutsättningen att dessa inlämningar blir godkända vilket jag håller tummarna för.

Vetenskapen att jag inom 2- 3 veckor även kommer snart att vara ledig på onsdagar och torsdagar gör självklart det hela enklare för då kommer jag att ha tid för pluggandet. Har nämligen sökt ”kriminologi B” och på Universitetet och då gäller det att ha klarat bokstaven A =)

Nu har jag jobbat, skrivit inlämning och pluggat så hjärnan kräver lite ”dolce far niente” så tänker sätta på en film och bara fokusera på handlingen och inget annat …

Känner mig duktig och då det är inte varje dag man har den känslan tänker jag njuta av den <3

 

2 thoughts on “Att idag känna mig lite effektiv …

 1. Hej Michaela!
  Vill börja med att säga att du är så bra på många sätt, och är en sann inspiration!. Heja dig?
  Nu till min/mina frågor.
  × Varför ville du bli lärare/sökte den utb?
  × vad förväntade du dig utav utb, Och blev det som du förväntade dig ?
  × vad tyckte du att du kunde tillföra innan du gick utb/blev klar?
  Ha de bäst kram

  1. Hej Sara,
   tror att valet att bli (bland annat) gymnasielärare handlade att redan som tonåring undervisade jag de aupair flickor som kom till oss i Italien i italienska (och tog betalt för det =) så någonstans har jag nog känt att det var något som kändes rätt så enkelt speciellt med tanke på att valet att ha italienska var en självklarhet och så fortsatte jag med psykologi och sociologi. Valet var nog även pga. att jag undervisade i italienska på olika studieförbund när jag flyttade hit så undervisningen har liksom alltid funnits där. Har dock även utbildat mig till beteendevetare och fortsätter plugga då jag vill känna att jag kan välja mellan olika yrken om jag nu skulle en dag känna för att byta. Jag läste ämnena för att sedan läsa den pedagogiska/didaktiska för att bli behörig som just lärare och ja, i det stora hela var det nog som jag trodde men då jag inte läste ett program så tror jag att det skiljer sig lite åt. Tror att jag som lärare är rätt så personlig utan att bli ör personlig, jag har nog även en viss förståelse så länge man inte utnyttjar den då jag själv pluggar och vet att de flesta av oss har en förmåga att vänta till det sista. Får nog fråga mina elever om jag har tillfört något men vad jag själv har hört av de så tycker de att jag är rätt så rolig, gör lektionerna intressanta och ser därför till att de tar emot information som de annars inte hade tagit in… Hoppas att jag får godkänt av de för det var trots allt 16 år sedan jag undervisade sist =) Detsamma till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *