Mina 24 timmar i Stockholm med Michelle Obama och Mikkan …

Igår var alla våra favorit hotel i Stockholm fullbokade men från tåget ringde vi och voilá så hade en avbokning kommit in på Hotel Clarion Sign som ligger perfekt till nära stationen. Så glada vi blev och resan mot huvudstaden gick så smidigt till.

Framme var det bara att ta en dusch och sätta oss en stund med våra respektive jobb (rättade några prov då jag har väldigt många just nu att gå igenom).

Skönt att ha ett rum att övernatta för ett tag undrade vi hur vi skulle lösa det? Var det Michelle Obamas besök som drog till sig så många besökare i huvudstaden eller kanske någon mässa/konferens? Det var så kallt ute för jag hade bara min nya t-shirt från Burberry (som jag gav mig själv i present förra månaden) och min älskade jacka.

Oavsett så löste det sig med boendet som sagt och min fina väninna Mikkan skulle mötte oss för att äta något på hotellet innan vi skulle vidare till Globen där Michelle väntade på just oss (och några till =)

Så tacksam för att ha fått två biljetter till denna inspirerande kvinna vars bok turné ses av miljoner människor och boken har och kanske fortfarande är den mest sålda i USA.

Då jag dock inte har hunnit läsa boken (fick den i Julklapp och har en hel del annat att läsa före den) så var min undran: vad kommer hon att prata om?

Framme vid Globen med dricka och pop corn …

Nöjda med att bara ha träffats efter några månader (saknat Mikkan) och nyfikna på vad som skulle ske på scen satte vi oss på våra platser och pratade lite om vad som har hänt i våra respektive liv sedan sist. Hmmmmm … =)

Min väninna är en av de allra snyggaste 30 åriga kvinnor jag känner och då ska du veta att hon även har tre barn trots sin unga ålder. 17 år sedan var jag lika gammal som henne och hade då precis fått Nicole =)

Becoming Michelle Obama är temat och namnet på Michelle Obamas turné och bok.

Förklaringen till ”becoming” gillade jag lite extra kanske för att jag själv har sedan länge insett att åtminstone jag är inte den som ville en sak och blev det. Man behöver inte direkt efter gymnasiet bestämma sig för ett yrke, plugga till det och aldrig känna att möjligheten till något annat finns.

Lite som när min dotter säger att hon inte vet vad hon vill bli när hon blir stor och jag svarar att jag är 47 och kan inte riktigt svaret på det heller. Jag har trots allt testat lite olika yrken för att nu efter 17 år vara tillbaka som gymnasielärare men med nyheten att ha mer psykologi och sociologi samtidigt som jag har viljan att plugga ännu mer trots all utbildning jag redan har. Jag vet trots allt inte var min ”becoming Michela” kommer att ta mig till… alla vi utvecklas, kämpar och försöker ibland komma på vad vi egentligen vill med våra liv.

Livet är inte inristat i sten. Michelle berättade om sin personliga historia som mörkhyad ung student då acceptansen i vissa kretsar var kanske inte så hög (sådant man har väldigt svårt att förstå tack och lov) då hon pluggade till jurist på en av de mest exklusiva universiteten, Trots att många såg inte riktigt henne som ”en i gänget”  lät hon sig inte definiera sig av andras ögon och åsikter utan lyckades bli ta sig in i de gängen där hon ville vara. Att vara ihärdig, kämpa, blicka fram och jobba för och mot de förändringar man önskar ska ske i sitt och andras liv.

Hon var kritisk till influenser, att skapa ett brand kring sitt namn vilket kanske hon inte riktigt utvecklade vidare. Intressant men frågan var om hon var tillräckligt intressant. Var du där? Vad tyckte du?

Två sugrör på hakan =)

Alltid inspirerande att lyssna på andra människors historier men vet inte riktigt om jag tycker att hon levererade den där WOW känslan som kanske människor förväntade sig med tanke på att biljetterna låg på ca 1500:-/styck. Är vi européer kanske inte lika WOW påverkade av att någon sitter och berättar sin historia i två timmar? Vad är det vi vill egentligen höra, hur vi vill egentligen kanske bli påverkade kontra amerikanerna som bara verkar ha älskat denna typ av turné?

För min del så ville jag känna något e x t r a i magen om ni förstår vad jag menar. Under en viss kort stund kände jag att jag hade nog kunnat säga en hel del intressanta saker själv för jag har också en intressant historia utan att ha bott i Vita Huset. Många av oss har de och vi kämpar på olika sätt så gott vi kan <3

En annan intressant aspekt är hur vi ser och har sett på The Obamas. En vän skickade mig denna intressanta länk för det är alltid viktigt att komma ihåg att vi låter oss påverka av den bilden median väljer att förmedla kring olika personer. Läs HÄR.

Oavsett media så fick vi en trevlig kväll med lite visdom och med nog den största insikten att we will always becoming något också.

Mikkan lämnade mig på hotellet och åkte hem till sina barn med löftet om att snart ses igen <3

Imorse gick vi ner till omelette och våfflor =) Lös tröja är viktig då …

Mätt och belåten var det sedan dags att bege mig mot stationen. Många har skickat DM på Instagram angående min snygga italienska jacka. Jag har 1/S kvar, pris: 18.000:- och ”bara” att maila mig på michelacastellari71@gmail.com om du är intresserad. Finns bara två i Sverige och det är nr 2 som är till salu, den andra har jag =)

Italiensk design och unika jackor <3

Ciao Stoccolma för denna gång och tack alla inblandade för 24 mysiga timmar <3

Vid 1430 var jag tillbaka i småstaden och trots att jag helst hade bara velat ”vara” så bytte jag om, åkte till Pickesjön för att springa min runda. Såååå nöjd med mig själv att jag gjorde det. Ringde sedan till Nicole så att vi åkte och handlade  bland annat allt Molly behöver nu när någon annan ska ta hand om henne i vårt hem när vi på lördag kväll åker iväg.

Hon ska allt inte behöva vara själv och så tacksam för att hon kan få vara i sitt hem med någon som tar väl hand om henne. Imorgon väntar dock jobb innan Påsksemestern sätter igång <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *