Cykelbyxan – Hiss eller diss?

En av vårens samt sommarens stora trender är cykelbyxan/leggins till vardags, stylad med en kavaj eller vad man nu väljer att kombinera denna annars sportiga och inte alltid smickrande plagg med.

Spontant och lite självkritisk känner jag nog inte att det är en trend som jag kommer att ta till mig. Vad känner du? Hiss eller diss?

Lady Diana sägs vara den som introducerade detta sportplagg som en trendig vardagsbyxa 1995 men trots vem som lanserade trenden så har jag mina tveksamheter att de framhäver det bästa av oss själva, om inte annat tror jag inte i min ålder att de skulle framhäva det bästa av mina ben som jag gärna annars gömmer =)

Kommer du att hoppa på trenden tror du?  Snygga kanske till en sportigare överdel och i ett sportigt syfte men tror nog för min del att dessa cykelbyxor får stanna i att användas just i sådana sammanhang.

MEN man ska aldrig säga aldrig …

 

Min kollega kom precis in och berättade när hon var 20 (typ 26 år sedan) och hade på sig just cykelbyxor till en gul kavaj med stora axelvaddar (så skulle kavajer vara på vår tid =) och till detta ett par american socks… Där gick hon på Avenyn och kände sig väldigt fashion …

Idag tror jag definitivt att varken hon eller jag skulle känna oss sådana om vi hade på oss just den outfiten men jag kan ha fel =)

4 thoughts on “Cykelbyxan – Hiss eller diss?

  1. Åh, minnen:) I slutet av 80-talet hade vi cykelbyxor ihop med lång kavaj eller långskjorta. Eller kavaj och cityshorts:)

  2. Nääää, det känns inte aktuellt för min del heller. De gör liksom inget för figuren tycker jag. Ibland kan jag sova i en T-shirt och cyckelbyxa i bomull, till det funkar det för mig men ute bland folk, näääääää.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *