Högt som jag vill ska bli lägre …

Kl. 9 idag var det dags att möta läkaren jag var hos sist för att gå igenom mina blodprover. Som han nämnde per telefon så har jag höga kolesterolvärden av den farligare sorten. Hade jag bara haft det så hade han ordinerat mig att lägga om kosten (vilket jag förvisso ska göra oavsett) men då jag även har högt blodtryck så blir kombinationen farligare och risken för hjärt och kärlsjukdomar blir dubbel så farlig så mediciner har nu satts in.

Dessvärre var blodtrycket lite högt trots medicinerna jag tar sedan en tid tillbaka. Testade det även här hemma ikväll och hoppas att det var bara något för dagen då jag trodde verkligen att mina nya tabletter hade hjälpt att få ner det. Min kropp verkar snabb bli lite immun på de och svarar inte riktigt som de vill men när har den gjort det tänkte jag =)

När jag ändå var där så gjorde han även en synundersökning som visar att jag har rätt styrka på linser (vilket jag visste) men nu ska han kolla med kollegor om de tycker att de ska skicka mig till en ögonläkare då jag själv tycker att jag borde kunna läsa och köra även när det inte är dagsljus ute.

Något fel är det på de men som han nämnde kan ögonen skadas lite av blodtrycket när man har gått med det länge som jag har gjort. Å andra sidan, nämnde han att de brukar bli bra igen när blodtrycket har sänkts igen med medicinerna. Jag hoppas att jag kan få remiss hos en ögonläkare för tror att de kanske kan hitta en förklaring och därefter kanske sätta in någon behandling för det.

Från vårdcentralen till jobbet.

Hade två lektioner så en skön dag på jobbet idag.

Har nu tagit ett skönt varmt bad så ska jag försöka lägga mig i tid så att jag är riktigt utvilad imorgon när fredagen väntar då Nettan och jag ska troligtvis springa imorgon kväll då hon är iväg på söndag. Kanske inte riktigt det jag ser fram emot att göra en fredag kväll men efter dagens besked hos farbror doktorn ska jag springa både imorgon kväll och söndag morgon =)

Nu ska jag dock logga in på antagning.se och kolla om det finns någon/några universitetskurser jag vill läsa nästa termin. Vet nämligen inte hur mycket jag får jobba nästa läsår (behovet styr) så pluggar gärna vid sidan av jobb om det ändå inte blir en heltid. Kanske kriminologi II eller kanske viktimologi?

Nu ska jag titta lite på utbudet av kurser …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *