Har du gett dig själv köpstopp vid något tillfälle/alltid/aldrig?

Idag måste det vara en av de kallaste dagarna sedan några veckor tillbaka för hjälp vad jag frös idag och hjälp vad skönt det är just nu att ligga under täcket med Molly en stund!

Min väninna Tania har medverkat i ett pilotavsnitt på SVTplay som handlar om köpstopp & shopping. Klicka på länken, ca 15 minuter lång.

Man behöver inte vara Einstein för att förstå att hon är den som är emot köpstopp för programmet handlar just om 6 människor som träffas där 3 är för och 3 emot. De ska samtala om deras ståndpunkt gällande shoppingfrågan och lämna programmet med lite nya perspektiv.

Har du gett dig själv köpstopp vid något tillfälle? Jag har väl försökt för flera år sedan men insett att jag handlar när jag ser något jag gillar och har råd med det eller inte. Köpstopp blir mer en naturlig sådan när det inte finns pengarna till den där onödiga men ack så snygga accessoaren, efterlängtade resan, nya klädesplagg eller inredning.

Plånbok och prioriteringar/intresse får styra istället för ett begrepp som jag inte ger så mycket för alls.

Man behöver inte överkonsumera och man behöver inte tro att man köper sig någon slags långvarig lycka genom de där köpen. Gillar man något dock väldigt mycket och har möjligheten så förstår jag nog inte varför man inte borde så länge man har fötterna på jorden och har insikten att livet Bir varken roligare eller tråkigare på sikt.

Något som dock borde ha lyfts fram från teamet ”mot köpstopp” är att vissa lyxiga inköp håller i tiden, barnen kan ärva de och om man nu skulle behöva det så har vissa accessoarer ett högt andrahandsvärde som gör att du oftast får tillbaka mer än hälften av pengarna vilket man inte kan säga är möjligt vid mer ekonomiska köp.

Shopping som investering? =) Nog inte ofta det är utgången av det men vore intressant att höra hur dina shopping tankar är?

 

5 thoughts on “Har du gett dig själv köpstopp vid något tillfälle/alltid/aldrig?

  1. Nej
    Efter haft en skral ekonomi under en lång tid lär min sig att rätta munnen efter matsäcken
    Det är nog viktigare att vårda nära och kära än att shoppa sig lycklig

    1. Självklart finns det viktigare saker än shopping men jag tänker att det finns faktiskt människor som vårdar nära och kära, har ekonomin till det och är lyckliga …

  2. Nu låter jag väl jättetrist, men det är väl dags att vi börjar tänka på vår konsumtion, och bara köpa det som vi verkligen behöver. Ska vi fortsätta förstöra vår jord för att känna oss fina och bli tillfälligt lyckliga för ett nytt köp? Jag vill i alla fall kunna säga till mina barn och förhoppningsvis barnbarn, att jag gjorde så gott jag kunde.

  3. Jag älskar den där jakten på en vara som jag bestämt mig för att köpa. Låter konstigt men så här menar jag. När jag väl bestämt mig så börjar jag jämföra pris på nätet, kollar auktionssajter, Tradera, osv. Det är inget kul att bara gå och köpa saken rakt av utan utmaningen som triggar igång mig är att hitta den till bäst pris. Så köpstopp är inget för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *