Några dramatiska sekunder …

Kl. 10 denna lördag mötte jag upp Tania för att äta lite gröt med en massa bär på Kafé Orion. Då hon skulle fixa naglarna med gelé och hade akryl på sina hade hon med sig aceton som hon hällde i ett litet skål där hon doppade fingrarna för att få bort akrylen medan vi satt och pratade.

Vi konstaterade att hon inte riktigt kan konsten att njuta när det är lugnt omkring henne när några sekunders panik utbröt

Av någon anledning kom en droppe aceton på värmeljuset på vårt bord eller tvärtom vilket gjorde att skälet med acetonet började brinna. En äldre man som ville bara hjälpa gjorde dock misstaget (oväntades att det var aceton) att vända på skälet för att försöka ta död på flamman men då spred sig elden bara ännu mer.

Tack och lov kom en man och hällde två kannor vatten och efter 15-20 sek. var flamman släckt på bordet, väskor (de klarade sig) och Tanias jacka som dock fick sig ett märke efter dessa dramatiska sekunder.

Otroligt vad fort eld sprider sig och vi kunde bara konstatera att nu har vi en ny förståelse till varför aceton är förbjuden på flyg.

Tur i oturen idag och en ny lärdom rikare gick jag hem, hämtade Nicole och kompisen Linn för att åka till Mio möbelhus för att titta runt lite denna gråa och regniga lördag. Jag beställde en ny bäddmadrass som kommer om ca 3 veckor. Behöver verkligen en ny och denna hade vunnit Oscars statyetten för madrasser =). Med den motiveringen la jag en beställning =) Synd bara att den inte fanns på lager …

När jag vaknade imorse var ögonen ok men vid 11 satte den ena igång igen (inte samma öga som igår dock) och tårarna bara rann utan att jag kunde hjälpa det.

Nu är de bättre igen trots att de är fortfarande lite röda <3 Någon skrev att det kan bero på förkylning i ögonen, kan man ha det? Alltid lär man sig något nytt …

Oavsett har jag läkt lite doktor på google och har där fått fram att mitt dåliga syn kan verkligen bero på att jag har högt blodtryck (det kan nämligen finnas ett samband mellan de två) vilket jag verkligen tror är mitt fall.

Klockan är nu 15, vi har fått dokument att läsa gällande kursen jag läser i kriminologi så tänker passar på att läsa när jag kan =)

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *