Böter vid användning av flippisar …

Läste idag på Aftonbladet att man ska förbjuda flippisar på vissa områden av italienska Cinque Terre vilket jag tycker är faktiskt helt rätt.

Anledningen är att när vi var där för 2 år sedan så skulle vi gå vandringsleden mellan Monterosso och Vernazza som anses vara den vackraste (och i efterhand fick vi reda att den är även den ”tuffaste”). Av någon anledning trodde jag att det var en vanlig vandringsled som turister kunde gå för att njuta av omgivningen men insåg direkt att den innebar även lite påfrestningar.

Direkt fick man gå upp för en gammal trappa som aldrig tog slut och vandringsleden var inte alltid den bekvämligaste. Jag hade Superga skor men helst ska man verkligen ha riktiga sneakers eller vandringskängor, bekväma kläder och vattenflaska med sig.

Att gå i flippisar på dessa vandringsleder är naivt och farligt och förstår att hämta skadade turister som inte vet bättre innebär för kommunen onödiga kostnader som kan påverkas av att helt enkelt förbjuda användningen av flippisar när man vandrar på dessa annars underbara stigar.

Jag var väldigt glad när minst en timma senare nådde underbara byn Vernazza <3  Något kallt att dricka och en stol att vila sig på var vad jag längtade efter mest.

Jag hade varit på Cinque Terre på skolresa när jag var yngre (12-13 år) men då gick vi mellan två andra byar. En liten lättare vandring/promenad till skillnad från den vi tog för två år sedan så åker du hit (vilket jag varmt rekommenderar) tänk på att flippisar ska du använda på stranden men inte vid vandringar annars riskerar du höga böter.

Sök i bloggen på Cinque Terre så får du lite tips om du ska dit, ett måste <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *