Premiär för min första löprunda …

Som vissa kanske redan vet så gjorde jag i november en TVT operation och har vid 2 tillfällen testat att springa 10 minuter på löpbandet vilket har gått. Operationen har verkligen hjälpt mig och jag tillhör helt enkelt de 80% som blivit av med sitt problem tack vore det där lilla ingreppet som varje kvinna med samma problem borde få gjort.

Redan för ett par veckor sedan bestämde jag för att nu, utan den ursäkten jag använde mig av tidigare, finns verkligen inga ursäkter kvar att ta till. Det är helt enkelt dags att börja springa UTE för att få det där syret som jag behöver för välmåendet samtidigt som kroppen får sitt i form av konditionsträning vilket är bra även för mitt höga blodtryck.

Skrev till min väninna Anette som har tidigare fått mig att springa milen och frågade henne om hon kunde tänka sig springa med mig på söndagar ett tag framåt så att jag får rutinen. Idag kl. 9 skulle vi träffas och självklart hade vi kunnat välja en bättre dag kanske men nu fanns inte några utrymmen för ursäkter, ”just do it Michi” tänkte jag när ett meddelande från henne kom med frågan om jag ville springa i regnet. JA svarade jag och vi möttes vid 9 på Pickesjön.

Som vanligt var jag 10 minuter tidig (kan vara den enda italienskan som alltid kommer före bestämd tid) och tänkte att snart skulle jag ut från värmen i bilen och mina ögon kändes som min lille tsum tsum som alltid ligger i bilen.

Anette kom och jag frös i några minuter innan jag fick låna en vindjacka av henne. Vi satt direkt igång och löpte runt sjön som är ca 3,5 km. Framförallt i skogen (längst bort) går det upp och ner så bra för konditionen. Löpband i all ära (perfekt under vintertiden) men finns inget bättre än att springa ute.

Får erkänna att det gick bättre än jag trodde (även om vi sprang långsamt) och jag klarade att springa runt utan att försöka ropa upp mänskliga rättigheter för att få Anette att stanna =)

Känslan att klara min första riktiga löprunda är riktig skön så nu på söndagar är löpningen inbokad som den perfekta starten på dagen.

Fick i november nya löpskor och mamma mia, vad sköna de är! Med denna utstyrsel (härlig kombination) har jag helt enkelt kommit igång och milen under timman ska jag allt klara av innan sommaren är slut.

Efter löpningen åkte jag och handla och nu väntar lite studier med Molly som redan har tagit plats bredvid mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *