Att ha gått på konsultation …

Varning: detta inlägg handlar om plastikoperation så du som tycker att ämnet är ointressant/provocerande får hoppa över detta inlägg.

De som har följt min blog under en längre period vet kanske att jag för 8 år sedan skulle göra en liten fettsugning vid knäna för att sedan godkänna efter kirurgens tyckande i frågan att han skulle ta även lite på insidan lår och voilá så har jag idag 2 ben som ser ut att ha grov cellulit. Operationen skedde på en av Göteborgs stora och mest kända kliniker så kände en trygghet i själva valet, en trygghet som dock visade sig vara helt fel.

Läkaren som hade opererat mig gjorde bara om samma operation efter att jag återvände och visade honom hur jag såg ut medan tredje gången gjorde han en lårplastik som dock bara gav mig två är vid ljumsken och ingen annan skillnad. En annan kirurg på samma klinik försökte för 4 år sedan flytta fett till de områden där det hade tagits för mycket fett ifrån men inte det heller hjälpte och denna sista kirurgen tog även bort lite hud på benet men la snittet helt fel så jag har ett tydligt och synligt ärr.

Jag har lärt mig att alla kan göra fel (de flesta gjorde det på denna klinik), även den duktigaste kirurgen kan faktiskt göra det men tyckte att de gjorde precis allt fel i hanteringen av min misslyckade operation. Där ligger nog min största besvikelse och kritik för om jag ska säga vad jag tycker så ”sög de” (med de menar jag kirurgerna som opererade mig och den som skötte mitt ärende)

Då jag hade två helt ok ben innan så kan jag inte annat än att ångra den operationen som jag gjorde av ren fåfänga utan att tänka på att innelåren är det sista området man ska operera.

Benen har därför alltid funnits som ett önskemål att få ordning på men de senaste 2 åren har jag även velat göra brösten mindre då jag själv tycker att de är för stora vilket de är på min kropp. Hade önskat att de såg ut som före den sista operationen jag gjorde. Fortfarande stora men inte ”för stora”… Det där med lagom och ”tänka efter före” var nog inte riktigt min grej och har därför inte gjort något av dessa två operationer förutom att kontakta en kirurg men då svaret var lite ”för bra för att vara sant” så gick jag aldrig vidare.

Sedan några månader har jag dock fått ett namn på en italiensk läkare/kirurg (dr. A.) som utför plastikoperationer tillsammans med en italiensk professore och kirurg som kommer från Italien just för att operera tillsammans med honom vid några tillfällen om året. Dr. A. har en egen klinik inte så långt ifrån Norge men igår var de båda i Göteborg för att utföra några operationer där och kunde därför ta emot mig för att titta på hur jag såg ut och komma med ett uttalande.

Först och främst fick jag det där proffsiga mottagandet där de tillsammans förklarade vad de kan göra för att försöka rätta till mina ben efter alla märkliga och misslyckande operationer som bara har förstört utseendet på de. De var sakliga, proffsiga, noggranna och sa är de italienare med öga för estetik.

Väntar nu  bara på att få höra vad det skulle kosta för att operera benen samt när de skulle kunna göra det för att sedan ta ställning till det men vill så gärna då jag upplevde ”de visste vad de pratade om”. Brösten tyckte de dock att jag ska vänta med då de är förvisso för stora för min kropp men de tyckte vidare att benen är prioriteten då de har blivit misshandlade och ser misshandlade ut.

Med detta inlägg vill jag ha sagt: lita inte mer på en klinik som är stor och känd bara för att namnet är det och operera aldrig insida lår.

Nu ska jag ta på mig och ut och springa för första gången på läääääääänge ! Ska få upp funktionen och orken på benen också tänkte jag =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *