Tips på några dokumentärer …

Det är söndag idag och vissa av er kanske önskar få tips på dokumentärer (då jag har trots allt sett några). Säg mig den man som kan få mig att gå ut på en middag kontra att ligga i sängen med just en bra dokumentär som behandlar verkliga fall. Den konkurrensen är svår, krävs a ”special man” …

Men nu kommer här några tips till dig som likt mig gillar kriminologiska dokumentärer eller psykologiska/rättspsykologiska experiment.

Denna finns på nätet, bara att googla på ”The case of Jonbanét Ramsey”. Har nog sett den 3-4 ggr och så otroligt intressant att se några av de bästa utredarna i sina olika grenar som 20 år efter mordet med Jonbanét träffas och försöker komma fram till en lösning på detta fruktansvärda mord som var en världsnyhet och där man länge misstänkte föräldrarna.

HÄR finner du del 1 av 2.

I dokumentärer ovan ser man hur hur den riktige utredaren Fitzgerald ser ut, samma man som var den som men sin envishet lyckades få en av USA:s mest omtalade seriemördare fast. En dokumentär om den utredningen (med skådespelare) finns på Netflix ”Manhunt Unabomber”. 8 avsnitt och nästan 8 timmar

Rätt så ny på Netflix finns ”Conversations with a killer” där du i några timmar får ta del av den som nog anses vara USA:s mest kände seriemördaren Ted Bundy.

Häromdagen tipsade jag om ”Vi överlevde R.Kelly” och häromdagen överlämnade han sig själv då den dokumentären har lett till att nya vittnesmål kommit in och nya åtal väckts mot honom.

Fortfarande på Netflix hittar du ”I huvudet på en brottsling” där de tar upp seriemördare, sektledare och kidnappare.

Avslutar med den socialpsykologiska programmet ”The Push” som jag tycker är oerhört intressant även om den är mycket TV och ska självklart ses som sådan.

Vid 10 tiden kommer en vän för att avbryta mitt tittande och efter det ska jag förbereda några lektioner samt läsa en bok för den kursen i kriminologi jag pluggar.

Trevlig söndag!

2 thoughts on “Tips på några dokumentärer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *